Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - únor 2022
historie a fakta

Velký cirkus - 11%
Pierre Clostermann byl jedním z těch, kteří hned na první výzvu generála de Gaulla přišli do Anglie, aby po ztracené bitvě vyhráli válku, nebo přinejmenším zachránili čest.
historie a fakta

Velký cirkus

314 Kč
279 Kč
Zbraně I. a II. Světové války - 11%
Výpravná barevná publikace představuje chladné a palné zbraně z obou velkých válek dvacátého století.
historie a fakta

Zbraně I. a II. Světové války

359 Kč
319 Kč
Bitva o Suez - 11%
Kniha se detailně věnuje jedné z nejdramatičtějších krizí studené války, která byla vyvolaná znárodněním Suezského průplavu a vedla ke dvojí vojenské konfrontaci - sinajskému tažení Izraelců a britsko-francouzské invazi v Port Saídu.
historie a fakta

Bitva o Suez

531 Kč
472 Kč
Za naši a vaši svobodu - 6%
Kniha mladého historika je monumentální sondou po polských dějin 18. a 19. století. Autor v ní barvitým způsobem líčí proces formování se moderního polského národa "revoluční cestou", tolik odlišnou od české národní emancipace.
historie a fakta

Za naši a vaši svobodu

305 Kč
287 Kč
Atlas prezidentských voleb USA 1904-2004
(1x)
Publikace formou map, grafů, tabulek a textu seznamuje čtenáře s průběhem voleb v USA za posledních 100 let.
historie a fakta

Atlas prezidentských voleb USA 1904-2004

44 Kč
Dějiny Podkarpatské Rusi v datech - 11%
Autor přináší chronologicky řazený výklad dějin této sužované země. Esejisticky psaný text si všímá jak historických událostí a politického vývoje hlavně ve dvacátém století, tak i dalších aspektů: ekonomických, národnostních, kulturních.
historie a fakta

Dějiny Podkarpatské Rusi v datech

504 Kč
448 Kč
Encyklopedie českých tvrzí III. (S-Ž) - 6%
(7x)
Třetí díl moderně pojednané, bohatě ilustrované encyklopedie, která vyplňuje bílé místo v nabídce odborné a populárně naučné literatury zaměřené na sídla nižší šlechty.
historie a fakta

Encyklopedie českých tvrzí III. (S-Ž)

508 Kč
478 Kč
Evropa - Dějiny jednoho kontinentu - 6%
(4x)
Rozsáhlá syntetická práce profesora historie Londýnské univerzity mapující dějiny Evropy od prehistorických počátků až po pád komunismu na počátku 90. let minulého století.
historie a fakta

Evropa - Dějiny jednoho kontinentu

1 272 Kč
1 198 Kč
Hebrejské zkratky - 12%
Publikace, zasvěcená hebrejským zkratkám v židovských donačních nápisech, je výsledkem dlouhodobého projektu epigrafického zpracování textilní sbírky Židovského muzea v Praze. Pojednává o důležitém tématu židovské literatury i epigrafiky.
historie a fakta

Hebrejské zkratky

104 Kč
92 Kč
Lidová kultura v raně novověké Evropě - 6%
V jedné ze svých nejslavnějších prací anglický historik představuje lidovou kulturu raně novověké Evropy jako celek. Přitom ukazuje, že její podoby byly výrazně formovány sociálními podmínkami, v nichž vznikaly, a kolektivními představami.
historie a fakta

Lidová kultura v raně novověké Evropě

338 Kč
318 Kč
Tenkrát v Brně
Malý chlapec svérázně popisuje část svého života z období pro svět velmi tragického, z druhé světové války. V této historické éře dětského světa se odehrávají určité děje, ale nejsou to žádné dramaticky vyklenuté příběhy.
historie a fakta

Tenkrát v Brně

80 Kč
Velké dějiny zemí Koruny české VII. - 6%
Sedmý díl "Velkých dějin zemí Koruny české" popisuje období od nástupu Habsburků na český trůn do počátku druhého českého stavovského povstání (1526-1617), jež je označováno za první století novověku.
historie a fakta

Velké dějiny zemí Koruny české VII.

757 Kč
712 Kč
Zříceniny hradů, tvrzí - Západní Čechy - 6%
Výpravná publikace mapující zříceniny na území západních Čech představuje na 600 barevných fotografiích 81 známých i málo známých lokalit.
historie a fakta

Zříceniny hradů, tvrzí - Západní Čechy

757 Kč
712 Kč
Český Meran - tajemnou českou krajinou - 11%
Námětem knihy jsou tajemství, záhadné otazníky i polozapomenuté podivuhodné příběhy z českých dějin, ale také historická fakta a nápady na putování nejzajímavějšími místy.
historie a fakta

Český Meran - tajemnou českou krajinou

196 Kč
174 Kč
Dopis Rabi Ovadji otci a další hebrejské středověké cestopisy - 11%
Další výbor středověkých hebrejských cestopisů navazuje na už vydaný svazek Dva středověké hebrejské cestopisy. Do nového výboru bylo zařazeno osm kratších cestopisů (Ovadja, Mešulam z Volterry, Meir Latif aj.).
historie a fakta

Dopis Rabi Ovadji otci a další hebrejské středověké cestopisy

206 Kč
183 Kč
Hermann Göring - 6%
(2x)
Poutavě napsaná biografie Hermanna Göringa, jenž svým intelektem přesahoval většinu tvůrců a ideologů nacistického režimu, si klade za cíl ozřejmit všechny stránky života muže, který se za své činy musel zodpovídat před Norimberským soudem.
historie a fakta

Hermann Göring

297 Kč
279 Kč
Králové divotvůrci - 11%
(1x)
Jeden z nejinspirativnějších otců historické školy Annales se své práci sleduje vznik magické a zázračné představy o léčitelských schopnostech panovníků středověké Francie a Anglie.
historie a fakta

Králové divotvůrci

323 Kč
287 Kč
Narcis a miazma - 11%
(2x)
Francouzský historik dokázal jako jeden z prvních aplikovat metodické postupy školy Annales na moderní společnost 18. a 19. století. Jeho prozatím nejuznávanější práce je věnována zdánlivě odtažitému tématu – dějinám pachů.
historie a fakta

Narcis a miazma

268 Kč
238 Kč
Sovětská tragédie - 11%
(1x)
Rozsáhlá monografie anglického historika představuje zajímavý a nezvyklý pohled na ruské a sovětské dějiny 20. století. Autor klade důraz na dějiny ideologií a na sociální dopady socialistického experimentu v Rusku.
historie a fakta

Sovětská tragédie

448 Kč
398 Kč
Saturnálie - 11%
Macrobiův spis Saturnálie nabízí dobový pohled do prostředí nejvýznamnějšího uskupení "posledních pohanů" na latinské půdě, do Symmachova kruhu, působícího v Římě v poslední třetině 4. století.
historie a fakta

Saturnálie

267 Kč
238 Kč
Zobrazuji 621 - 640 z 656 položek
<< < 1 .. 30 31 32 33 > >>