Nejprodávanější Kniha - březen 2022
filosofie a náboženství

Via crucis - 11%
(1x)
Ježíš nás nezve na svou cestu kříže proto, abychom ho oplakávali, nýbrž abychom změnili své smýšlení a jednání. Chce nám odejmout srdce kamenná a dát nám srdce z masa, srdce skutečně lidská, schopná odvahy k lásce.
filosofie a náboženství

Via crucis

80 Kč
71 Kč
Pět svátečních svitků - 11%

Kniha Ester, Kniha Rút, Pláč Jeremiášův, Píseň písní, Kniha Kazatel. Pět svátečních svitků tvoří součást třetí části Tanachu, kterým jsou Spisy.

filosofie a náboženství

Pět svátečních svitků

269 Kč
239 Kč
Deník farářky - 11%
(5x)

"O životě někde mezi nebem a zemí"

Boží cesty jsou nevyzpytatelné a nekonvenční farářka Martina Viktorie Kopecká o tom ví své. Valnou většinu jejího života se nezdálo, že bude aspirovat na službu v církvi – a přesto je dnes výraznou postavou Církv

filosofie a náboženství

Deník farářky

359 Kč
319 Kč
Potomnost - 11%
Ústředním tématem knihy je specifická figura modernity, figura následování, přežívání, nastupování či přicházení po někom nebo něčem, figura, již by bylo možné nazvat potomností.
filosofie a náboženství

Potomnost

288 Kč
256 Kč
Grandhotel nad propastí
(2x)
Přemýšlet o společnosti a kultuře někdy bolí. Společnost i myslitele.
filosofie a náboženství

Grandhotel nad propastí

485 Kč
O smyslu života - 11%
Přednášky z roku 1946 mají stále obrovskou sílu a jsou překvapivě aktuální.
filosofie a náboženství

O smyslu života

179 Kč
159 Kč
Zrod myšlení - 11%
Pierre Teilhard de Chardin byl francouzský jezuita, přírodovědec a filozof, který ve svém díle vytvořil teorii evoluce založenou na křesťanském myšlení. Jeho válečné dopisy mohou být čteny jako vhodný úvod do jeho díla.
filosofie a náboženství

Zrod myšlení

288 Kč
256 Kč
Bázeň a chvění / Nemoc k smrti - 11%
Kniha Bázeň a chvění si bere název z novozákonních epištol. Kierkegaard se snaží pochopit úzkost, jakou musel cítit Abraham, když ho Bůh vyzval, aby obětoval svého syna Izáka.
filosofie a náboženství

Bázeň a chvění / Nemoc k smrti

428 Kč
380 Kč
Pán - 11%
Klasické dílo duchovní teologie (1. vydání 1937), v němž autor podává postavu Ježíše Krista, jak se s ní setkáváme v evangeliích, a poukazuje na tajemství jeho osoby, aniž je chce rušit.
filosofie a náboženství
Ukázky

Pán

719 Kč
639 Kč
Antropologické struktury imaginárna - 11%
Gilbert Durand, Bachelardův žák, koncipoval své Antropologické struktury imaginárna jako antropologické rozšíření výzkumů započatých v Psychoanalýze ohně. Jeho kniha chce být jakousi „zahradou“ obrazů, uspořádanou na způsob Linného botaniky, ...
filosofie a náboženství

Antropologické struktury imaginárna

439 Kč
390 Kč
Odpoledne křesťanství
(1x)
Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti náboženství, kultury a společnosti.
filosofie a náboženství

Odpoledne křesťanství

179 Kč
Nespoutaná milost - 11%
Kniha vypráví o ženství probouzejícím se z hypnotického spánku a ze sna o své slabosti, méněcennosti a podmaněnosti, který ženám vnutila tisíce let trvající nadvláda patriarchálního a život a přirozenost popírajícího principu.
filosofie a náboženství
Ukázky

Nespoutaná milost

313 Kč
278 Kč
O Boží vládě nad tvory v Teologické sumě - 12%
Traktát o Boží vládě nad tvory navazuje na otázku 22, která se zabývá prozřetelností jako vlastností Boží. V tomto traktátu Tomáš rozebírá způsob, jakým Bůh svou prozřetelnost projevuje.
filosofie a náboženství

O Boží vládě nad tvory v Teologické sumě

95 Kč
84 Kč
Soumrak bílého muže - 11%
Kniha sleduje vývoj západního myšlení od slavného Kiplingova imperiálního "břemene bílého muže" konce 19. století přes totalitní ničivé politické ideologie 20. století po psychologii sebemrskačství a ztráty pudu sebezáchovy počátku století tohoto.
filosofie a náboženství

Soumrak bílého muže

224 Kč
199 Kč
Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
filosofie a náboženství

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Tři vlny dobrovolníků a Nová Země – 1. díl - 11%
V roce 1945, když byla za druhé světové války vypuštěna atomová bomba, naši „ochránci“ a „strážci“ ve vesmíru zjistili, že Země nabrala kurz směrem ke katastrofě.
filosofie a náboženství

Tři vlny dobrovolníků a Nová Země – 1. díl

432 Kč
384 Kč
Proroci postutopického radikalismu. Alexandr Dugin a Hakim Bey - 11%
Srovnání dvou radikákálních myslitelů současnosti, ruského postfašisty Alexandra Dugina a amerického postanarchisty Hakima Beye.
filosofie a náboženství

Proroci postutopického radikalismu. Alexandr Dugin a Hakim Bey

260 Kč
231 Kč
Hovory k sobě - 11%
(8x)
Hovory k sobě patří k nejúspěšnějším titulům Antické knihovny, v klasickém překladu Rudolfa Kuthana zde vycházejí již potřetí.
filosofie a náboženství

Hovory k sobě

239 Kč
212 Kč
Tichá dřina - 11%
Co cítíme, když se začne mluvit o sociální třídě? Rozčílení, rozpaky, stud? Máloco prozradí naši třídu tak, jako typ emoce, kterou pocítíme, když se třída objeví jako téma hovoru.
filosofie a náboženství

Tichá dřina

284 Kč
252 Kč
Afekty a chyby vlastní duše: jejich diagnóza a léčba - 11%
Významný starověký lékař a filosof Galén z Pergama (129–asi 216) se v tomto živém, populárně laděném spisu zamýšlí nad tím, jak se člověk může vyléčit z nezvládnutých afektů, které mu kazí život, a zbavit se chyb, které mu zatemňují úsudek.
filosofie a náboženství

Afekty a chyby vlastní duše: jejich diagnóza a léčba

160 Kč
142 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 435 položek
1 2 3 .. 22 > >>