Nejprodávanější tituly - březen 2022
povídky

Praha noir - 11%
(4x)
Cigan, Goffa, Hejdová, Klevisová, Kopřiva, Neff, Pilátová, Procházka, Soukupová, Stančík, Sýkora, Šabach, Tučková, Urban. Čtrnáct předních českých autorů navazuje na bohatou tradici kriminálních a tajemných příběhů s pražskými náměty.
povídky

Praha noir

Pavel Mandys (ed.)
296 Kč
263 Kč
Cesta na konec světa aneb pouť do Santiaga de Compostela - 20%
Poutník Zanim Utíkal putuje se svým Imaginárním přítelem, duchem pana Václava Šaška z Bířkova, účastníkem poselstva, vyslaného v 15 století Jiřím z Poděbrad „Na konec světa,“ po podobné cestě v dnešním století.
povídky
Ukázky

Cesta na konec světa aneb pouť do Santiaga de Compostela

99 Kč
79 Kč
Exhumace - 11%

Kdo má rád Kahudu, má ho rád pro jeho skvělé vypravěčství, pro jeho obrazutvornost a humor, pro jeho rochnění v textu o životě a všem, co k němu patří. Další povídková kniha v kompaktní sérii druhých vydání.

povídky

Exhumace

194 Kč
172 Kč
Oldřich z Chlumu
(1x)
Kniha je malým dárkem těm čtenářům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Autor v ní vypráví, jak pracuje s historickými prameny...
povídky
Ukázky

Oldřich z Chlumu

199 Kč
Směšné lásky - 11%
(2x)
Směšné lásky — sedm povídek, jejichž námětem je láska zasazená do komických souvislostí, anebo spíš to, co lidé v komických souvislostech pokládají za pokus o milostný vztah.
povídky

Směšné lásky

317 Kč
282 Kč
Třicet let v Africe
O životě Afričanů v místech, kudy nevedou turistické trasy, o místech v Africe, kde žijí pouze uprchlíci, ale i o životě lidí, kteří chtějí Africe pomáhat.
povídky
Ukázky

Třicet let v Africe

45 Kč
Úspěchy bezdomovce - 20%
Povídky, které jsou primárně psané pro vyprávění na divadle. Jsou to humorné historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i těžko uvěřitelné situace. Texty reflektují celé porevo
povídky
Ukázky

Úspěchy bezdomovce

79 Kč
63 Kč
730 - 11%
Bizarní zpráva o stavu Československé lidové armády na konci 80. let minulého století. Druhé vydání rozšířené o několik dříve nepublikovaných povídek.
povídky

730

89 Kč
79 Kč
A v tu chvíli je po lásce - 52%

Devítka povídek pojednává o různých podobách lásky – mateřské, milenecké, tělesné, vadnoucí či zaslepené.

povídky
Ukázky

A v tu chvíli je po lásce

207 Kč
99 Kč
Ať si holky popláčou - 11%
Druhé rozšířené vydání knihy Ať si holky popláčou, která vyšla v roce 2008 v nakladatelství Abonent ND. Byla brzy vyprodaná, nominovaná na cenu Boženy Němcové a její ohlas mezi recenzenty a hlavně čtenáři byl velmi příznivý.
povídky

Ať si holky popláčou

234 Kč
208 Kč
Kamenný oblouk/Der Steinbogen - 6%

Krátká, autobiograficky laděná povídka je zasazena právě do prostředí a doby, jež autorka poznala na vlastní kůži – odehrává se těsně před anšlusem Rakouska a během něho a líčí osud malého divadla a milenecké dvojice.

povídky
Ukázky

Kamenný oblouk/Der Steinbogen

117 Kč
110 Kč
Kutnohorská pátračka na stopě - 20%
Kriminální případy, které se udály v obvodu kutnohorského krajského trestního soudu a svého času vzbuzovaly zájem široké veřejnosti, jsou zpracovány čtivou formou literatury faktu s uvedením reálií z historie četnictva.
povídky
Ukázky

Kutnohorská pátračka na stopě

109 Kč
87 Kč
Příběhy z Kávobaru - 11%
(1x)
Příběhy z Kávobaru, nová povídková kniha Zdenka Primuse, nás zavede do jedné znamenité stolní společnosti a nechá nahlédnout do zákulisí a životních příběhů hostů pověstné Cibulkovy Literární kavárny v Řetězové.
povídky

Příběhy z Kávobaru

311 Kč
276 Kč
Strašná nádhera - 20%
Halina Pawlowská čte svou další knihu povídek, která vypráví o tom, že touha po lásce nesouvisí s věkem.
povídky
Ukázky

Strašná nádhera

249 Kč
199 Kč
Tutka - 11%
Nová kniha Radoslava Nenadála obsahuje trojici povídek, motivicky čerpaných z prostředí, v němž je autor bytostně i literárně doma, z prostředí morálních konvencí, předsudků a přetvářky.
povídky

Tutka

161 Kč
143 Kč
Zmizet - 20%
Soubor tří vynikajících povídek, jejichž hlavním tématem jsou sourozenecké vztahy a zdánlivé i skutečné křivdy, jaké si z dětství pamatuje každý z nás. Magnesia Litera 2010: Kniha roku
povídky
Ukázky

Zmizet

249 Kč
199 Kč
Dobré a ještě lepší jitro - 20%
Sbírka fejetonů oblíbeného českého autora a básníka, jímž byl František Nepil.
povídky
Ukázky

Dobré a ještě lepší jitro

99 Kč
79 Kč
Expanze na Mars - 20%
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu, ale báli jste se zeptat 2.0.
povídky
Ukázky

Expanze na Mars

229 Kč
183 Kč
Dubliňané - 6%
(5x)
Joyceovi Dubliňané patří k vrcholným dílům moderní prózy. V patnácti povídkách "jen" minimalisticky popisuje a analyzuje své bližní, příslušníky dublinské střední třídy z počátku 20. století.
povídky

Dubliňané

253 Kč
238 Kč
Meruňková zavařenina - 6%
(1x)

Soubor „povídek o dvou částech“, nazvaný Meruňková zavařenina. Jejich děj pokrývá téměř celé dvacáté století a zabývá se jak boji občanské či Velké vlastenecké války, tak kupříkladu i rozporuplným poválečným osudem maršála Žukova.

povídky

Meruňková zavařenina

220 Kč
207 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 131 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 > >>