Nejprodávanější e-knihy - duben 2022
přírodní vědy

Výpravy do divočiny - 20%
(4x)
Žijící legenda a průvodce sérií Zázračná planeta z produkce BBC, sir David Attenborough, vypráví příběh začátku své kariéry přírodovědce, dokumentaristy a popularizátora.
přírodní vědy
Ukázky

Výpravy do divočiny

348 Kč
278 Kč
Čísla nelžou - 20%
(4x)

Čísla nelžou. Ale jakou pravdu sdělují? Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie..

přírodní vědy
Ukázky

Čísla nelžou

279 Kč
223 Kč
Lepší polovička - 20%
Ženy žijí déle než muži. Mají silnější imunitní systém. Dokážou se lépe vypořádat s nádorovým onemocněním i s hladem a vidí svět v širším barevném spektru. Ve všech fázích života si zkrátka vedou lépe než muži. Čím to je? A proč se nám vštěpuje opak? Oceňovaný lékař a vědec Shäron Moalem hledal odpovědi na tyto otázky a zjistil, že důvod tkví v naší genetické výbavě. Dva chromozomy X poskytují ženám v boji o přežití značnou výhodu.
přírodní vědy
Ukázky

Lepší polovička

279 Kč
223 Kč
Stručné odpovědi na velké otázky - 20%
(1x)
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě.
přírodní vědy
Ukázky

Stručné odpovědi na velké otázky

198 Kč
158 Kč
Milý Micíku, aneb Covid v Kocourkově - 20%
Jak se pozná „hodný“ a „zlý“ virus? Proč viry mutují, a můžeme to my, jejich lidští hostitelé, nějak ovlivnit? Jak to, že s počty nakažených se dlouho zdánlivě nic neděje, načež náhle a prudce vyskočí na několikanásobek? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá známý biolog Jaroslav Flegr....
přírodní vědy
Ukázky

Milý Micíku, aneb Covid v Kocourkově

249 Kč
199 Kč
Prolomený kód života - 20%
(1x)
Když se Jennifer Doudnaová v šesté třídě jednou vrátila ze školy, našla na posteli ohmatanou paperbackovou knížku s názvem Dvoušroubovice, kterou jí tam táta nechal. Odložila ji stranou v domnění, že je to nějaká detektivka.
přírodní vědy
Ukázky

Prolomený kód života

349 Kč
279 Kč
Stručná historie času - 20%
(1x)
Kniha se stala světovým bestsellerem a byla přeložena do více než čtyřiceti jazyků. Jeden z nejvýznamnějších vědců současnosti v ní odpovídá na otázky jako: Jaká je povaha prostoru a času? Kde se vzal vesmír a kam směřuje? atd.
přírodní vědy
Ukázky

Stručná historie času

198 Kč
158 Kč
Biostatistika - 20%
Biostatistika je moderní učebnicí statistiky, která představuje statistické nástroje klíčové pro čtenáře z biologických a biologii blízkých oborů.
přírodní vědy
Ukázky

Biostatistika

75 Kč
60 Kč
Chování - 20%
(1x)
Proč se chováme tak, jak se chováme? Takovou otázku se pokoušeli zodpovědět mnozí a už rozmanitost přístupů, jak ji lze uchopit, naznačuje, že se jedná o úlohu navýsost zapeklitou.
přírodní vědy
Ukázky

Chování

499 Kč
399 Kč
Revoluce jednoho stébla slámy - 20%
(1x)
Co můžeme přestat dělat ještě dnes? Kniha o zemědělství, která není jenom o zemědělství.
přírodní vědy
Ukázky

Revoluce jednoho stébla slámy

212 Kč
170 Kč
Falešný poplach - 20%
(2x)
Dost už bylo paniky kolem hurikánů, požárů a mizejících ledovců, říká dánský autor Bjorn Lomborg ve své poslední knize Falešný poplach.
přírodní vědy
Ukázky

Falešný poplach

299 Kč
239 Kč
Metrická společnost - 20%
Všudypřítomný jazyk hodnocení a bodování zásadně změnil naše vnímání hodnoty a statusu. Vzestup kvantifikace vytvořil a posílil sociální hierarchie a kvalitativní rozdíly proměnil v kvantitativní nerovnosti.
přírodní vědy
Ukázky

Metrická společnost

200 Kč
160 Kč
Sýkorky milují meduňku - 20%
Věděli jste, že sýkory modřinky milují meduňku, protože s její pomocí mohou vyhánět parazity z hnízda? Nebo že mandelinka mátová dokáže spořádat tolik máty, že po ní pak sama voní?
přírodní vědy

Sýkorky milují meduňku

295 Kč
236 Kč
Pátrání po Schrödingerově kočce - 20%
Může elektron procházet současně dvěma různými štěrbinami? Může být kočka zároveň živá i mrtvá? Zkušený popularizátor John Gribbin poutavě a srozumitelně přibližuje podivuhodný svět kvantové fyziky.
přírodní vědy
Ukázky

Pátrání po Schrödingerově kočce

279 Kč
223 Kč
Tělo: příručka pro uživatele - 20%
(1x)

Jsme mnohem složitější a záhadnější, než si dokážete představit. Celý život trávíme v jednom těle, a přece většina z nás příliš netuší, jak funguje a co se v něm odehrává. Historie anatomie a medicíny je plná zapomenutých hrdinů, ohromujících příběhů a zajímavých faktů.

přírodní vědy
Ukázky

Tělo: příručka pro uživatele

349 Kč
279 Kč
Jak vyložit svět - Objevování moderní vědy - 20%
Kniha Výklad světa je fascinující zprávou o tom, jak dějiny fyziky ovlivnily naše uvažování a vývoj lidstva.
přírodní vědy
Ukázky

Jak vyložit svět - Objevování moderní vědy

349 Kč
279 Kč
Kyslík - 20%
(1x)
Kyslík je symbolem života. Má ovšem i druhou, mnohem temnější tvář. Vedle oživujícího elixíru se totiž stává i jedem, s nímž musí každý živý organismus bojovat nejrůznějšími prostředky, od antioxidantů až po důmyslné fyziologické adaptace.
přírodní vědy
Ukázky

Kyslík

299 Kč
239 Kč
Orientace v přírodě - 20%
Máte rádi přírodu a trávíte každou volnou chvíli venku? Tahle knížka promění každou procházku ve fascinující výpravu. Rostliny, zvířata, nebe představují nevyčerpatelné zdroje informací o světě kolem. Chcete se dozvědět víc?
přírodní vědy
Ukázky

Orientace v přírodě

305 Kč
244 Kč
Život skoro bez odpadu - 20%
Je vůbec možné žít bez odpadu? Ano je! Tedy skoro. Jak na to vám představí trojice autorek, které založily známý blog Czech Zero Waste o životním stylu, který snižuje negativní dopad nejen na životní prostředí, ale i na lidi v našem okolí.
přírodní vědy
Ukázky

Život skoro bez odpadu

279 Kč
223 Kč
Realita není, čím se zdá - 20%
(2x)
Jedním z největších problémů moderní teoretické fyziky je kvantování gravitace, které se snaží propojit tři pilíře moderní fyziky: obecnou relativitu, kvantovou teorii a statistickou fyziku.
přírodní vědy
Ukázky

Realita není, čím se zdá

199 Kč
159 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 69 položek
1 2 3 4 > >>