Nejprodávanější tituly - duben 2022
osobnosti a osudy

Aluminiový klíček Felixe Holzmanna
Z Holzmannových dopisů, písemných odpovědí na otázky, fotografií, svých vlastních poznámek i vzpomínek pamětníků a jeho obdivovatelů sestavil Ondřej Suchý originální koláž, která komika představuje z větší části tak, jak dosud nebyl veřejnosti znám.
osobnosti a osudy

Aluminiový klíček Felixe Holzmanna

89 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

osobnosti a osudy
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Buildings in Free Verse Architect Ladislav Lábus - 11%
Ladislav Lábus patří k nejlepším českým architektům současnosti a jeho práce již několik desetiletí získávají velký respekt i značnou oblibu nejen u odborné veřejnosti.
osobnosti a osudy

Buildings in Free Verse Architect Ladislav Lábus

891 Kč
792 Kč
Doba z druhé ruky - 11%
(6x)
Autorka byla oceněna Nobelovou cenou za literaturu na rok 2015. Zcela výjimečná kniha mimořádné autorky, nabízí hlubokou sondu do ruské společnosti a pomáhá porozumět jejímu současnému vývoji.
osobnosti a osudy

Doba z druhé ruky

440 Kč
391 Kč
Milosrdná jizva - 11%
Kirsten studuje na střední škole, když náhle přijde o rodinu. Stáhne se do sebe a úlevu od vnitřní bolesti hledá v sebepoškozování. Další velká rána přijde ze strany přítele – to už dívka neunese a skončí na psychiatrii.
osobnosti a osudy

Milosrdná jizva

359 Kč
319 Kč
Bossing na jehlách - 11%
(1x)
Každý třetí zaměstnanec podle průzkumu čelí během svého pracovního života mobbingu nebo bossingu. Julie šikanu v zaměstnání zažila na vlastní kůži, proto se rozhodla sepsat svůj příběh.
osobnosti a osudy

Bossing na jehlách

314 Kč
279 Kč
Kronika doby covidové - 11%
(2x)
Kniha přináší soubor chronologicky seřazených blogů a rozhovorů šesti lidí z šesti zcela odlišných odvětví, kteří měli pocit, že nemohou mlčet a musí se k situaci vyjadřovat.
osobnosti a osudy

Kronika doby covidové

269 Kč
239 Kč
Osm teorií náboženství - 11%
(1x)
Palsova kniha se ihned po svém vydání v Oxford University Press stala vyhledávaným úvodem do studia náboženství a dnes je na světových universitách pokládána za osvědčenou učebnici, z níž čerpají své znalosti studenti religionistiky i dalších oborů.
osobnosti a osudy

Osm teorií náboženství

405 Kč
360 Kč
Sidonie - 11%
(1x)
Náš příběh začíná nálezem slavného obrazu namalovaného Maxem Švabinským. Za klidnou tváří na portrétu se skrývá výjimečná žena.
osobnosti a osudy
Ukázky

Sidonie

446 Kč
396 Kč
Slovenské povstání bez mýtů a legend - 11%

Ve svých unikátních vzpomínkách se nakladatel Vladimír Žikeš soustředil na svou odbojovou činnost za druhé světové války na Slovensku, kam byl po odhalení gestapem nucen odejít v srpnu 1943.

osobnosti a osudy
Ukázky

Slovenské povstání bez mýtů a legend

446 Kč
396 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 291 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 30 > >>