Nejprodávanější knihy - květen 2022
povídky

Povídky ke kávě VI. - 11%
Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova „ze života“.
povídky

Povídky ke kávě VI.

152 Kč
135 Kč
Hordubal, Povětroň, Obyčejný život - 11%
Tato noetická trilogie je po umělecké stránce bezesporu vrcholem tvorby Karla Čapka a dodnes zůstává navýsost moderní a současná – svým poselstvím i mnohovrstevnatostí.
povídky

Hordubal, Povětroň, Obyčejný život

269 Kč
239 Kč
Manuál pro uklízečky - 11%
(5x)
V povídkách, které vznikaly zhruba od šedesátých do devadesátých let 20. století, se Berlinová inspirovala dětstvím stráveným v těžařských městečkách na americkém Západu, mládím, které prožila mezi společenskou smetánkou v jihoamerickém Chile.
povídky
Ukázky

Manuál pro uklízečky

268 Kč
238 Kč
Snové písně 1. - 41%
V objemné průřezové sbírce Snové písně nabízí George R. R. Martin čtenářům souhrn svých kratších prací, jenž ve dvou svazcích odkrývá autorovu vzrušující cestu od mladého spisovatele až po cenami zahrnovaného mistra.
povídky

Snové písně 1.

318 Kč
189 Kč
Místa ve tmě - 11%
(1x)
Po experimentální prvotině Koho vypijou lišky přichází Lidmila Kábrtová se sbírkou volně provázaných povídek, které udivují svou průzračností.
povídky
Ukázky

Místa ve tmě

242 Kč
215 Kč
Šumavský upír - 11%
Projekt 3x 100 hororů přináší čtenářům ve třech svazcích kompletní soubor všech povídek, které na téma hrůzy, mystiky, záhrobí a nevysvětlitelných záhad napsal Miloslav Švandrlík.
povídky

Šumavský upír

359 Kč
319 Kč
Vzkříšení modřínu. Črty ze zločineckého podsvětí - 11%
Kde se v člověku bere síla a vůle, aby vyvázl živý z pekla sovětského gulagu? I na tuto otázku hledá ve svých povídkách odpověď Varlam Šalamov, zkušený prozaik, bývalý vězeň a autor rozsáhlého povídkového cyklu o Kolymě.
povídky

Vzkříšení modřínu. Črty ze zločineckého podsvětí

288 Kč
256 Kč
Najednou někdo klepe na dveře - 11%
(4x)
Hořkoveselé povídky o tom, jak komplikovaný, nebezpečný a taky bláznivý může být všední den.
povídky

Najednou někdo klepe na dveře

170 Kč
151 Kč
Cizinky - 11%
Knihkupec, básník a prozaik Stanislav Struhar patří do nepočetné rodiny německy píšících Čechů. Jeho kniha Cizinky přináší dvě novely, které spojuje autorovo oblíbené téma pobytu v cizí zemi.
povídky

Cizinky

179 Kč
159 Kč
Poslední vítání jara - 11%
(3x)
Výbor povídek jednoho z nejosobitějších čínských spisovatelů přenese čtenáře do odlehlých, bájemi opředených končin jižní Číny.
povídky

Poslední vítání jara

206 Kč
183 Kč
Všechny řitě světa i ta má - 6%
(2x)
Nové vydání zřejmě nejúspěšnější knihy Bukowského znalému čtenáři připomene autorův styl; čtenář, který se setkává s dílem Bukowského poprvé, pohlédne prostřednictvím sedmadvaceti povídek na Spojené státy americké.
povídky
Ukázky

Všechny řitě světa i ta má

253 Kč
238 Kč
Od A do Z II. - 11%
Sebrané Dahlovy spisy, které soustavně vydáváme od svého založení.
povídky

Od A do Z II.

224 Kč
199 Kč
Dusivá noc
Kniha přináší třináct moderních bengálských povídek od jedenácti autorů. Přestože původem, sociálním zařazením i věkem se jedná o velmi pestrou škálu spisovatelů, motiv strasti se v jejich díle vrací stále znovu a znovu.
povídky

Dusivá noc

76 Kč
Je to komedie? Je to tragédie? - 11%
(2x)
Soubor povídek Thomase Bernharda (1931 až 1989) nastoluje všechna ústřední témata a postupy autorovy tvorby: problém viny a trestu, institucionální moci a osudu jedince, tradice moderního myšlení i jeho sebedestrukce.
povídky

Je to komedie? Je to tragédie?

311 Kč
276 Kč
Volání Cthulhu - Spisy 3/I - 11%
Třetí svazek souborného beletristického díla H. P. Lovecrafta obsahuje povídky a romány z let 1926-1930, z autorova nejproduktivnějšího období.
povídky
Ukázky

Volání Cthulhu - Spisy 3/I

332 Kč
295 Kč
Moje zpověď a jiné povídky - 11%
(1x)
O čem psal Hašek, než potkal Švejka? Za svého života vydal Jaroslav Hašek více než tisíc povídek a fejetonů. Jeho dílo ovšem není dodnes spolehlivě zmapováno, neboť řada textů se ztratila a u jiných není autorství zcela prokázané.
povídky

Moje zpověď a jiné povídky

359 Kč
319 Kč
Někdy prostě prší - 11%
(3x)
Nové vydání výrazného debutu Michela Fabera. Stačilo mu psát si dvacet let do šuplíku, učit se řemeslo a nakonec se nechat svou ženou přesvědčit, že už by nemusel psát jen pro sebe.
povídky
Ukázky

Někdy prostě prší

313 Kč
278 Kč
Nokturna - 11%
(2x)
Soubor novel nazvaný Nokturna a opatřený podtitulem Pět příběhů o hudbě a soumraku patří k vrcholům Ishigurova díla. Pětice volně propojených příběhů, odehrávajících se v Benátkách, Londýně, západoanglickém Herefordshire a Beverly Hills.
povídky
Ukázky

Nokturna

268 Kč
238 Kč
Předběžné varování - 11%
Gaiman, kreativní spisovatel s nenapodobitelným tvůrčím géniem, nás pomocí své literární alchymie přenáší hluboko do neprobádané země, kde se fantastické stává skutečným a každodenní jasně žhne.
povídky

Předběžné varování

350 Kč
311 Kč
Četnické erfolgy - 11%
Kniha obsahuje rovnou kopu povídek popisujících případy vážné, veselé, ale i případy pro četníka samotného s tragickým koncem, které řešilo četnictvo na našem území v období monarchie, republiky a za okupace.
povídky

Četnické erfolgy

179 Kč
159 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 99 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>