Nejprodávanější knihy - květen 2022

Krysiáda
První část diptychu Ztroskotání lze prvoplánově číst jako politický thriller, nicméně jde především o břitkou satiru poukazující na nemorálnost moldavských intelektuálů po zhroucení komunistické ideologie.

Krysiáda

178 Kč
Portréty v ostnatém drátu
Vzpomínková próza Portréty v ostnatém drátu vyšla až po jeho smrti v roce 1984 v Paříži. Jeho svědectví z břežněvovských lágrů je básníkovou variantou Dostojevského Zápisků z Mrtvého domu a barvitě v nich líčí život v pracovním táboře na Sibiři.
Ukázky

Portréty v ostnatém drátu

267 Kč
Matka vzala roha
Vedle základní dějové linie, která je rámována působivým příběhem matky, vykresluje Dutka jeden lidský úděl prostřednictvím miniatur, zachycením jedinečného konkrétního zážitku, situace, nálady. Právě v tom spočívá dar jeho vyprávění.
Ukázky

Matka vzala roha

177 Kč
Dorého bible
(2x)
Gustave Doré, francouzský malíř a grafik 19. století, dosáhl nejvýraznějšího úspěchu právě ilustracemi k Bibli. Toto dílo se stalo inspirací jednomu z nejzajímavějších současných švédských spisovatelů Torgnymu Lindgrenovi (1938).

Dorého bible

205 Kč
Svatý hřích
(1x)
Soubor devíti brilantních povídek ruské dekadentní spisovatelky.

Svatý hřích

205 Kč
Morana
Debut srbské překladatelky a bohemistky Aleksandry Cimplové zdařile kombinuje prvky thrilleru, psychologického románu a milostného příběhu.

Morana

249 Kč
Proti umění
Esejistický román o člověku, který tvrdě pracuje, aby se stal spisovatelem. V nemilosrdně přítomném čase autor píše zdánlivě nedějový příběh o proměnách života a každodenní práci, o pohybu a klidu, o stěhování a zabydlování, o knize vlastní.

Proti umění

151 Kč
Letní byt
Román reflektuje dějiny polských Židů očima hrdiny, který se jako třicetiletý vrací do dětství, do starého rekreačního zařízení, kam jezdíval jako malý kluk.

Letní byt

178 Kč
Konec jedné ságy
(1x)
Mnohovrstevnatý a nikterak jednoduchý příběh románu Konec jedné ságy se odehrává v několika časových i místních rovinách.

Konec jedné ságy

151 Kč
Styk
(1x)
Novela Styk, jejíž podtitul zní Poznámka na okraj k historii války, je komorní drama o touze po lidském sblížení i za mimořádných okolností.

Styk

142 Kč
Námořní slepota
(1x)
Přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci. Moře představuje pro většinu z nás především symbol letní dovolené. Jenže na mořích a oceánech se toho odehrává mnohem víc. Politický geograf Michael Romancov odhaluje podstatu fenoménu.

Námořní slepota

359 Kč
Lid versus demokracie
(2x)
Autoritářští populisté po celém světě – od Indie po Turecko a od Polska po Spojené státy – rozšiřují a upevňují svůj politický vliv a moc.
Ukázky

Lid versus demokracie

357 Kč
Silvestr na vraku
I v druhé části diptichu Ztroskotání je opět hlavním dějovým prostorem Moldávie, její nedávná společensko-politická a kulturní atmosféra.

Silvestr na vraku

178 Kč
Ztroskotání Christophera Martina
(2x)
Příběh námořníka, který ztroskotá a umírá na skalnatém útesu uprostřed moře. Cesta do hlubin lidské duše a k odhalení skutečného vlastního já.

Ztroskotání Christophera Martina

89 Kč
Kronika druhé republiky
Druhá republika trvala velmi krátce, od podzimu 1938 do jara 1939. Přesto se na těchto z historického pohledu několika málo dnech dá velmi dobře pozorovat rozpad státu, svíraného v podstatě ze všech stran nepřáteli.
Ukázky

Kronika druhé republiky

356 Kč
Můj otec byl MIB
(1x)
Mimozemšťané žijí mezi námi, a to již hodně dlouhou dobu! Kdo jsou tito záhadní Muži v černém (=MiB), kteří se od 50. let minulého století objevují u svědků fenoménu UFO, dotěrně se jich vyptávají, konfiskují jim pořízené fotografie? ...

Můj otec byl MIB

693 Kč
Tajná dohoda
(5x)
Od vstupu Trumpa do Bílého domu už uplynul víc než rok, ale stále není jasné, jak mohl právě on vyhrát. Hardingova kniha přináší existenčně důležité informace.
Ukázky

Tajná dohoda

312 Kč
Démoni noci
(1x)
Charles Nodier (1780–1844) byl všestranný spisovatel, který – odkojen německým a anglickým romantismem – pomáhal novému směru razit cestu do Francie. Kniha obsahuje pět próz.

Démoni noci

205 Kč
Ryba Chyba
Alegorické pohádkové podobenství o povedené-nepovedené rybě, která má problém udržet směr, s plavaním je tak trochu na štíru, a tak raději chodí po dně, protože má nohy. Jenže i když se někdo narodí nedokonalý, ještě to neznamená, že je k ničemu.
Ukázky

Ryba Chyba

178 Kč
Komunistické lágry
Autor postupuje svojí tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v dnešní České republice, na kterých zřídil totalitní komunistický režim lágry a která jsou neodmyslitelně spojená s komunistickým terorem páchaným na nevinných.

Komunistické lágry

347 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 50 > >>