Nejprodávanější tituly - červen 2022
historie a politika

Návrat do Lvova - 11%
(2x)
Autor, který je synem židovských rodičů, rekonstruuje osobní a intelektuální genezi dvou mužů, kteří stáli u zrodu myšlenek genocidy a zločinů proti lidskosti. Oba, aniž by o sobě věděli, studovali na téže univerzitě u stejných profesorů ve Lvově.
historie a politika
Ukázky

Návrat do Lvova

627 Kč
558 Kč
Tito a jeho soudruzi - 11%
Kniha je vyvrcholením Pirjevcova řadu desetiletí trvajícího výzkumu dějin bývalé Jugoslávie. Dočkala se velice příznivého ohlasu a v současnosti patří mezi nejvydávanější historické monografie ve světě.
historie a politika
Ukázky

Tito a jeho soudruzi

806 Kč
716 Kč
Zima přichází - 11%

Proč je nutné zastavit Vladimíra Putina a nepřátele svobodného světa. Přesná analýza putinovského režimu od geniálního šachisty a předního představitele ruské opozice Garryho Kasparova.

historie a politika

Zima přichází

358 Kč
318 Kč
Rudolf Slánský - 11%
(1x)
Ucelená monografie výrazné postavy českých politických dějin. Ucelená monografie výrazné postavy českých politických dějin. Generální tajemník Komunistické strany Československa, strůjce a zároveň jedna z nejproslulejších obětí represivního režimu KSČ.
historie a politika
Ukázky

Rudolf Slánský

404 Kč
359 Kč
Pražská zima - 6%
(3x)
Knihu vzpomínek Madeleine Albrightové na události, jež formovaly její život a pozdější kariéru.
historie a politika
Ukázky

Pražská zima

338 Kč
318 Kč
Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha - 11%
(3x)
Komiksová kniha sleduje příběh parašutistů ze všech výsadků souvisejících s operací, která vedla k zabití Reinharda Heydricha, od jejich seskoku až po hrdinskou smrt.
historie a politika
Ukázky

Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha

448 Kč
398 Kč
Smrt na kůru - 22%
(1x)
Likvidace zastupujícího říšského protektora Heydricha bývá považována za jeden z nejodvážnějších činů nejen v kontextu československého odboje, ale celé druhé světové války. Román Smrt na kůru ukazuje přípravu k likvidaci nacistického smrtihlava.
historie a politika
Ukázky

Smrt na kůru

318 Kč
248 Kč
Špidla aneb Zdroje jsou... - 11%
Politický veterán v rozhovoru se zkušeným novinářem Lubošem Beniakem, který ho nikdy nevolil, rekapituluje svou životní dráhu a neobvykle otevřeně mluví o zákulisí politiky.
historie a politika
Ukázky

Špidla aneb Zdroje jsou...

357 Kč
318 Kč
Život s Otou - 11%
(1x)
Dita Krausová (nar. 1929), jejíž válečné zážitky inspirovaly španělského autora Antonia Iturbeho k bestselleru Osvětimská knihovnice a která své osudy shrnula v autobiografii Odložený život (2018), nyní přibližuje životní pouť svého manžela.
historie a politika

Život s Otou

323 Kč
287 Kč
Sisi - mladá císařovna - 11%
Císařovna Alžběta je jednou z nejslavnějších žen historie a nadchne každou novou generaci: Sisi – pohádková princezna s tragickým osudem, emancipovaná panovnice, moderní ideál krásy, nesmrtelný mýtus.
historie a politika

Sisi - mladá císařovna

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 98 položek
1 2 3 .. 10 > >>