Nejprodávanější e-knihy - červen 2022
literatura

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa - 20%
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa?
literatura
Ukázky

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa

269 Kč
215 Kč
Dcera sochaře, Fair Play - 20%
(2x)
Dvě intimní, autobiograficky laděné prózy slavné finské autorky.
literatura
Ukázky

Dcera sochaře, Fair Play

198 Kč
158 Kč
Kundera - 20%
(11x)
Obsáhlý Novákův životopis mapuje ve čtyřech oddílech Kunderovo rodinné zázemí, autorovy básnické počátky ve znamení stalinismu padesátých let, prominentní působení v letech šedesátých a život v hledáčku Státní bezpečnosti před odchodem do exilu.
literatura
Ukázky

Kundera

498 Kč
398 Kč
Proměna krve - 20%
(2x)
V autobiografické stati z pozůstalosti Proměna krve známý německy píšící autor souvisle popisuje svůj duchovní vývoj a zabývá se okultními otázkami.
literatura
Ukázky

Proměna krve

128 Kč
102 Kč
Dvanáct taktů pro Václava Hraběte - 20%
Autor nechává v poutavém životopise tragicky zesnulého básníka promlouvat zejména pamětníky: přátele Václava Hraběte (1940-1965), jeho lásky, učitele, spolužáky či umělecké souputníky. „Sám se snaží zpřítomnit dobovou atmosféru.
literatura
Ukázky

Dvanáct taktů pro Václava Hraběte

100 Kč
80 Kč
Flashky - 20%
(3x)
Jedinečná vzpomínková kniha napsaná dcerou Jana Zábrany k třicátému výročí jeho úmrtí. Plnohodnotná umělecká próza, která přesným a břitkým jazykem podává pravdivý obraz české společnosti v poválečném půlstoletí na pozadí tzv. rodinné historie.
literatura
Ukázky

Flashky

158 Kč
126 Kč
Knihy a jejich lidé

Jiří Trávníček se už řadu let zabývá čtenářstvím. Jeho publikace, založené na kvantitativním výzkumu (Čteme? a Čtenáři a internauti), přinesly po mnoha letech konečně důležitá data o oblasti, která zůstávala stranou zájmu literární vědy.

literatura
Ukázky

Knihy a jejich lidé

169 Kč