Kuchařka coby příběh! „…ne že by autor Jaromír Šlosar zůstal cokoli dlužen těžkému a krásnému životu kuchařčinu, bude to však hlavně knížka o babičce, dělné a moudré jako ta od Němcové, zkrátka Babička 2022.
Největší český web o vaření přichází s druhou knihou edice Toprecepty.cz, tentokrát věnovanou pouze moučníkům a sladkým jídlům. Společně s miliony čtenářů našeho webu jsme pro Vás vybrali 150 nejoblíbenějších “sladkých” receptů.
První republika. To je období ke ,kterému já osobně hledím s velikou úctou. Nejen ,že se používaly kvalitní suroviny. Ale hlavně se vše připravovalo s láskou.
Muffiny se pro svou jednoduchost staly oblíbeným pečivem, vhodným na snídani nebo na svačinu. Recepty v knížce jsou posbírané, ale upravené tak, aby byla zvýrazněna chuť a jednotlivé recepty se od sebe lišily.
Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta přináší pečící recepty našich babiček na domácí chléb pečivo i různé laskominky jak je shromáždila a podle nich pekla známá propagátorka tradičního životního stylu Alena Gajdušková.
Další vymazlené dílo kváskové profesionálky Jany Berkové vás bude svými fotografiemi stále lákat k pečení. Vybírat můžete z 88 vyzkoušených receptů ve variantě s cukrem nebo s tekutým sladidlem.
Kniha plná báječných jídel, která už jen od pohledu dokazují, že kváskovat se vyplatí. Najdete v ní recepty od odbornic a aktivních kváskových pekařek ze Slovenska i z Čech.
Když potřebujete zvednout náladu a vytvořit okamžik čisté radosti, není nad lehký piškotový moučník ochucený kořením a citrusem nebo nad křehkou sušenku právě vytaženou z trouby.
Nevíte, jak si poradit s kynutým těstem? Jak se má správně šlehat šlehačka? Jak dlouho šlehat piškotové těsto? Zalistujte a dozvíte se to! Vedle dobrých rad v této kuchařce najdete recepty na moučníky všech možných druhů - nepečené, křehké, a linecké, smažené...