Nejprodávanější tituly - červen 2022
filosofie a náboženství

Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí - 11%
(1x)
Buddhistický mnich, opat kláštera v Západní Austrálii, původem Angličan a vzděláním fyzik, vypráví milou a příjemnou formou, se vždy přítomným úsměvem, příběhy ze života.
filosofie a náboženství

Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí

333 Kč
296 Kč
O duševním klidu - 11%
(2x)
Seneca v díle hledá cesty k mravní odpovědnosti cti, vnitřní svobodě a duševní vyrovnanosti, uvažuje o smrti a o přátelství a jeho prospěšnosti a potřebnosti, chválí odpoutání od materiálních potřeb, prosazuje myšlenku o rovnosti všech lidí.
filosofie a náboženství

O duševním klidu

329 Kč
292 Kč
Aristotelés - O paměti - 11%
Podrobný komentář k základnímu pojednání filosofie času s překladem a řeckým textem.
filosofie a náboženství

Aristotelés - O paměti

168 Kč
150 Kč
Tichá dřina - 11%
Co cítíme, když se začne mluvit o sociální třídě? Rozčílení, rozpaky, stud? Máloco prozradí naši třídu tak, jako typ emoce, kterou pocítíme, když se třída objeví jako téma hovoru.
filosofie a náboženství

Tichá dřina

284 Kč
252 Kč
Církevní dějiny v zrcadle času I. - 20%
Počátky vývoje křesťanského dogmatu. Zrod mnišství v Evropě. Cyrilometodějská mise. Jiří Mihola z Katedry historie Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně přibližuje dějiny církve od jejích počátků až do devatenáctého století.
filosofie a náboženství
Ukázky

Církevní dějiny v zrcadle času I.

199 Kč
159 Kč
Dějiny filosofie - 11%
(2x)
Dějiny filosofie jasně a stručně ve svém druhém, výrazně rozšířeném vydání přinášejí oproti prvnímu vydání v r. 2008 znatelně obsahově obohacené kapitoly týkající se indické, antické a křesťanské filosofie.
filosofie a náboženství

Dějiny filosofie

449 Kč
399 Kč
Glosy - Fragmenty - 11%
Má-li být filozofie lidem užitečná, musí se pokusit o co možná vysokou míru sdílné srozumitelnosti. Kniha se v tomto povýtce utilitárně výchovném ohledu, majícím současně interdisciplinární platnost, otevírá i těm vnímavým čtenářům.
filosofie a náboženství

Glosy - Fragmenty

279 Kč
248 Kč
Husovská dilemata - 20%
(1x)
Jaké byly osobnost a doba mistra Jana Husa? Na tyto a další otázky hledá ve své knize odpověď teolog Ctirad Václav Pospíšil. O tématech publikace a dalším kontextu hovoří v šestidílném cyklu, který se věnuje právě mistru Janovi a jeho odkazu.
filosofie a náboženství
Ukázky

Husovská dilemata

199 Kč
159 Kč
Jóga moci - 11%
Tantra nemůže být záminkou pro radovánky. Jejím cílem není – jak se obvykle tvrdí – prožít „opravdovou slast“. Tantrické „překonání předsudků“ nesmí vést k požitkářství a ani uctívání ženského principu není cílem, ale jen nástrojem tantry.
filosofie a náboženství

Jóga moci

494 Kč
439 Kč
Ke kněžství ženy - 20%
Otevřít diskusi o roli a místě ženy v katolické církvi, zvlášť vedenou touhou po kněžství, vyžadovalo v 80. letech 20. století velikou osobní odvahu. Budoucí docentka teologie Mireia Ryšková nalezla partnera k dialogu ve faráři Josefu Zvěřinovi.
filosofie a náboženství
Ukázky

Ke kněžství ženy

100 Kč
80 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 408 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 41 > >>