Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - červenec 2022
literatura

Veřejní nepřátelé - 11%
(4x)
Inspirativní slovní přestřelka dvou předních francouzských intelektuálů. Dva kontroverzní autoři si šest měsíců intenzivně dopisují, aby se vypsali z témat, která je pálí, obrazně i doslova.
literatura
Ukázky

Veřejní nepřátelé

314 Kč
279 Kč
Letorosty samomluv - 11%
(1x)
Ve svém čtyřiadevadesátém roce se autor několika desítek divadelních her, románů, memoárománů a filmových scénářů Pavel Kohout rozhodne pod „anonymním pseudonymem“ Pako naskočit znovu do nekončícího štafetového závodu.
literatura

Letorosty samomluv

323 Kč
287 Kč
Pražský slabikář - 11%
(4x)
Literární průvodce českým dvacátým stoletím.
literatura

Pražský slabikář

332 Kč
295 Kč
Život po Kafkovi - 11%
(1x)
Román inspirovaný osudem Kafkovy snoubenky Felice Bauerové. Kdo vlastně byla Kafkova snoubenka Felice Bauerová, žena, kterou generace Kafkových fanoušků znají jen jako milovnici masitých pokrmů, těžkého nábytku a přesně nařízených hodinek?
literatura
Ukázky

Život po Kafkovi

268 Kč
238 Kč
Na okraji - 11%
(1x)

Kniha obsahuje čtyři dosud nepublikované texty Eleny Ferrante o jejím „autorském dobrodružství“ i dalších tématech: tři přednášky pro občany Boloně (u příležitosti přednášek Umberta Eca) a esej napsanou na závěr konference italianistů o Dantovi.

literatura
Ukázky

Na okraji

267 Kč
238 Kč
Černé ptáče - 68%
(1x)
Knižní reportáž Joanny Siedlecké vyšla poprvé v roce 1993 a zásadním způsobem ovlivnila přijímání jednoho z nejvýznamnějších děl literatury holocaustu – Nabarveného ptáčete Jerzyho Kosińského.

literatura
Ukázky

Černé ptáče

224 Kč
71 Kč
Autobiografie I - 11%
Autobiografie Marka Twaina byla poprvé publikována v roce 2010, tedy sto let po jeho smrti. Spíše než o klasickou autobiografii jde o soubor anekdot, „pomluv“ a přemítání o životě, na němž Twain pracoval několik let. První svazek třídílných pamětí.
literatura

Autobiografie I

449 Kč
399 Kč
Kundera - 6%
(15x)
Obsáhlý Novákův životopis mapuje ve čtyřech oddílech Kunderovo rodinné zázemí, autorovy básnické počátky ve znamení stalinismu padesátých let, prominentní působení v letech šedesátých a život v hledáčku Státní bezpečnosti před odchodem do exilu.
literatura
Ukázky

Kundera

638 Kč
598 Kč
Autobiografie II - 11%
Druhý svazek z rozsáhlých třídílných pamětí Marka Twaina, který byl poprvé publikován v roce 2010, tedy sto let po jeho smrti. Spíše než o klasickou autobiografii jde o soubor anekdot, „pomluv“ a přemítání o živote, na němž Twain pracoval několik let
literatura

Autobiografie II

539 Kč
479 Kč
Jungovské eseje z devadesátých let (2 svazky) - 11%
Devadesátá léta dvacátého století představovala u nás a ve východnější Evropě jakési „jaro národů“, jako když na pahýl ořezaná vrba znovu obrazí. Autor je rád, že si tohoto závratného období dosyta užil po opětovném návratu z exilu do Čech.
literatura
Ukázky

Jungovské eseje z devadesátých let (2 svazky)

626 Kč
556 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 45 položek
1 2 3 .. 5 > >>