Nejprodávanější Kniha - červenec 2022

Temno
(1x)
Přehledný a vyvážený pohled na dobu, kterou jsme si podle Jiráskova románu uvykli nazývat temnem, přináší ve druhém svazku Stručných historií historička Ivana Čornejová, přední odbornice na dějiny jezuitského řádu a pražské univerzity.
Ukázky

Temno

314 Kč
V říši hladových duchů
Toto je kniha o závislostech, tj. o něčem, co se týká každého z nás. Závislí totiž nejsme ani náhodou pouze na drogách, alkoholu, gamblingu nebo cigaretách.

V říši hladových duchů

489 Kč
Zrod myšlení
Pierre Teilhard de Chardin byl francouzský jezuita, přírodovědec a filozof, který ve svém díle vytvořil teorii evoluce založenou na křesťanském myšlení. Jeho válečné dopisy mohou být čteny jako vhodný úvod do jeho díla.

Zrod myšlení

288 Kč
Portréty v ostnatém drátu
Vzpomínková próza Portréty v ostnatém drátu vyšla až po jeho smrti v roce 1984 v Paříži. Jeho svědectví z břežněvovských lágrů je básníkovou variantou Dostojevského Zápisků z Mrtvého domu a barvitě v nich líčí život v pracovním táboře na Sibiři.
Ukázky

Portréty v ostnatém drátu

267 Kč
Ukradený syn
(8x)
Toto je biografický a investigativní příběh ženy, kterou „rozvinutý stát“ díky své aroganci téměř zničil.
Ukázky

Ukradený syn

269 Kč
Malinka
(3x)
Román Malinka je především svižně a vtipně vyprávěný příběh, který s nesmlouvavou naléhavostí zobrazuje krizi lidské identity, zamýšlí se nad její podstatou a právem na ni.
Ukázky

Malinka

296 Kč
Most přes řeku Něroč a jiné prózy
V novele Most přes řeku Něroč líčí Cypkin své dětství v předválečném Minsku a tragický obraz útěku stovek tisíc lidí v červnu roku 1941 z Minsku, který vzápětí padnul do rukou německých okupantů.
Ukázky

Most přes řeku Něroč a jiné prózy

357 Kč
Kacířova zpověď
Eseje v tomto výboru se zabývají naléhavými současnými tématy: ochranou přírody, estetikou urbanismu, významem národního státu, otázkou smrti a eutanazie, poblouzněním z virtuální reality, stejně jako obranou Západu před islámem.

Kacířova zpověď

268 Kč
Krvavé země
(7x)

Mezi dvěma říšemi, Hitlerovou a Stalinovou, se nachází krvavá země, území dnešního Polska, Ukrajiny, Běloruska a pobaltských států...

Krvavé země

494 Kč
Příliš pozdě zemřít mladý
(2x)
Jestli má někdo právo nezatíženě sepsat vzpomínky na český předrevoluční underground, nástup nové vlny i překotné kulturní a celospolečenské změny kolem roku 1989, pak je to právě Ivo Pospíšil.

Příliš pozdě zemřít mladý

422 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 1000 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 100 > >>