Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
lingvistika

Zvuková báze řečové komunikace - 20%
Publikace Zvuková báze řečové komunikace představuje české veřejnosti nejnovější poznatky o fonetickém a fonologickém popisu řeči.
lingvistika
Ukázky

Zvuková báze řečové komunikace

150 Kč
120 Kč
Řeč komunistické moci - 20%
Texty věnované sémantickému rozboru komunistického jazyka.
lingvistika
Ukázky

Řeč komunistické moci

191 Kč
153 Kč
Kapitoly o češtině jako jazyku nemateřském - 20%
V autorském sborníku mapuje bohemista Milan Hrdlička posledních deset let své publikační činnosti v oboru vyučování češtině studentů s jiným než českým mateřským jazykem.
lingvistika
Ukázky

Kapitoly o češtině jako jazyku nemateřském

160 Kč
128 Kč
Nádoba plná řeči - 20%
V centru této knihy stojí pojem řeč.
lingvistika
Ukázky

Nádoba plná řeči

160 Kč
128 Kč
Pragmatika - 20%
Publikace Yana Huanga představuje důkladný úvod do studia pragmatiky. Věnuje se klíčovým oblastem pragmatického bádání – implikatuře, presupozici, řečovým aktům, deixi a referenci, rozebírá vztahy pragmatiky ke kognici, sémantice a syntaxi.
lingvistika
Ukázky

Pragmatika

290 Kč
232 Kč
Úvod do obecné fonetiky - 20%
Učebnice, jejímiž autory jsou renomovaní lingvisté z University College London, seznamuje čtenáře se základními pojmy z obecné fonetiky.
lingvistika
Ukázky

Úvod do obecné fonetiky

180 Kč
144 Kč
Co je nového v lingvistice - 20%
Proč nemůžeme zrušit tvrdé a měkké y/i? Co se stane, když se změní pravidla psaní velkých a malých písmen? Jak vypadá lingvistická analýza pokrmu kung-pao? Odpovědi nejen na takovéto otázky přináší nová kniha Dana Faltýnka.
lingvistika
Ukázky

Co je nového v lingvistice

160 Kč
128 Kč
Sintaxis del espaňol actual - 20%
Kniha je koncipována jako vysokoškolská učebnice syntaxe současné španělštiny a je určena především studentům španělské filologie.
lingvistika
Ukázky

Sintaxis del espaňol actual

190 Kč
152 Kč
Korpus a korpusová lingvistika - 20%
(2x)
Obsah i zaměření knihy Korpus a korpusová lingvistika vystihuje v zásadě její název. Zabývá se korpusem, v moderní lingvistice teprve nedávno začínajícím, ale dnes už mohutným a vlivným jevem, jeho aspekty i korpusovou lingvistikou.
lingvistika
Ukázky

Korpus a korpusová lingvistika

240 Kč
192 Kč
Études de prosodie contrastive - 20%
Předkládaná publikace přináší studii prozódie dvou evropských jazyků, francouzštiny a češtiny, a to z kontrastivního hlediska inspirovaného metrickou a autosegmentální fonologií.
lingvistika
Ukázky

Études de prosodie contrastive

160 Kč
128 Kč
Jazyk a jazykověda - 20%
Třetí vydání zavedené jazykovědné publikace přináší ucelený přehled běžných i méně běžných poznatků o jazyce a jazykovědě. Kniha je pojata jako synchronní a primárně strukturní.
lingvistika
Ukázky

Jazyk a jazykověda

210 Kč
168 Kč
Čeština v afázii: teorie a empirie - 20%
Monografie "Čeština v afázii: teorie a empirie" se zabývá otázkami na pomezí lingvistické afaziologie, psycholingvistiky a neurolingvistiky.
lingvistika
Ukázky

Čeština v afázii: teorie a empirie

150 Kč
120 Kč
Vývoj lužickosrbského časování a slovotvorby - 20%
S několikaletým odstupem od vydání skloňovací a stupňovací části dostává odborná veřejnost do rukou druhý díl historické mluvnice lužické srbštiny. První polovina svazku – časování – se opírá o standardní pomůcky lužickosrbské diachronie.
lingvistika
Ukázky

Vývoj lužickosrbského časování a slovotvorby

170 Kč
136 Kč
Analýza diskurzu a mediální text - 20%
(1x)
Práce představuje analýzu diskurzu, její základní postupy a společná metodologická východiska vlastní nejrůznějším disciplínám.
lingvistika
Ukázky

Analýza diskurzu a mediální text

140 Kč
112 Kč
Jazyk v kontextu kultury - 20%
Jerzy Bartmiński (1939) je dnes jedním z nejvýznamnějších polských i evropských lingvistů, předním představitelem moderní etnolingvistiky a zakladatelem lublinské školy kognitivní etnolingvistiky.
lingvistika
Ukázky

Jazyk v kontextu kultury

150 Kč
120 Kč
Magie slova a textu - 20%
Etnolingvistika bývá nejčastěji charakterizována jako věda zabývající se vztahem jazyka a kultury. Kniha Magie slova a textu přibližuje českému čtenáři bádání moskevské etnolingvistické školy a jejího hlavního představitele Nikity Iljiče Tolstého.
lingvistika
Ukázky

Magie slova a textu

130 Kč
104 Kč
Dialogické interpretace - 20%
Dva autoři – lingvistka a literární vědec – se ve svých individuálních i společných studiích zaměřují na široce chápanou dialogičnost jako základ výstavby různých typů textů a snaží se uplatňovat dialogismus jako analytickou metodu.
lingvistika
Ukázky

Dialogické interpretace

260 Kč
208 Kč
Česká morfologie a korpusy - 20%
Kniha Česká morfologie a korpusy podnítí studenty filologických oborů, bohemisty, korpusové lingvisty i všechny, které zajímá čeština a její gramatika, aby se nebáli používat metod korpusové lingvistiky a sami zkoušeli hledat postupy.
lingvistika
Ukázky

Česká morfologie a korpusy

160 Kč
128 Kč
Dolnosrbská mluvnice - 20%
(1x)
Příručka hláskosloví a tvarosloví je určena posluchačům slavistických oborů filosofických fakult, jakož i dalším zájemcům o hlubší poznání lužické srbštiny.
lingvistika
Ukázky

Dolnosrbská mluvnice

180 Kč
144 Kč
Lingvodidaktické problémy výuky odborného vyjadřování v němčině - 20%
Monografie analyzuje a popisuje problematiku nácviku vědecké prezentace, konkrétně ústního a písemného referátu, a to v rámci společného základu neoborových studentů při hodinách němčiny na české vysoké škole.
lingvistika
Ukázky

Lingvodidaktické problémy výuky odborného vyjadřování v němčině

160 Kč
128 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 21 položek
1 2 > >>