Nejprodávanější Kniha v roce 2022
společenské vědy

Lidé a dějiny - 11%
(2x)
Tato kolektivní monografie volně navazuje na předchozí dvě úspěšné publikace editorů Kolaps a regenerace: cesty civilizací a kultur (Academia 2011) a Civilizace a dějiny: historie světa pohledem dvaceti českých vědců (Academia 2013).
společenské vědy

Lidé a dějiny

765 Kč
680 Kč
A odkud bych asi tak byl? - 11%
(3x)

Rusko očima českého zahraničního reportéra.

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie.

společenské vědy

A odkud bych asi tak byl?

359 Kč
319 Kč
Ruka noci podaná - 11%
(1x)
Když cítíme obavy a zaženeme je, tak se vrátí v méně nápadné podobě, ale silnější. Pokud se začneme na krizi připravovat, kupodivu pocítíme ulehčení. Tato kniha je o rodinné přípravě na krizi, která možná nikdy nenastane.
společenské vědy

Ruka noci podaná

449 Kč
399 Kč
Kacířova zpověď - 11%
Eseje v tomto výboru se zabývají naléhavými současnými tématy: ochranou přírody, estetikou urbanismu, významem národního státu, otázkou smrti a eutanazie, poblouzněním z virtuální reality, stejně jako obranou Západu před islámem.
společenské vědy

Kacířova zpověď

268 Kč
238 Kč
Veřejní nepřátelé - 11%
(4x)
Inspirativní slovní přestřelka dvou předních francouzských intelektuálů. Dva kontroverzní autoři si šest měsíců intenzivně dopisují, aby se vypsali z témat, která je pálí, obrazně i doslova.
společenské vědy
Ukázky

Veřejní nepřátelé

314 Kč
279 Kč
Připraven sloužit - 11%
(1x)
Otevřený, zábavný i dojemný rozhovor novinářky Renaty Kalenské s Karlem Schwarzenbergem. Předmluvu napsala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.
společenské vědy

Připraven sloužit

359 Kč
319 Kč
Čas pléthokracie - 11%
Komunikační technologie přeměnily veřejné prostory v globální digitální mělčiny, kde se místo názorových většin formují většiny divoce lajkující a hejtující. Společnost se polarizuje, šíří se apokalyptické nálady a strach ze spiknutí mocných.
společenské vědy

Čas pléthokracie

295 Kč
262 Kč
Německo: Vzpomínky jednoho národa - 11%
(3x)

Obsáhlá kniha vznikla paralelně k úspěšné rozhlasové sérii Německo: Vzpomínky jednoho národa, kterou produkovala stanice BBC Radio 4 ve spolupráci s Britským muzeem a Neilem MacGregorem.

společenské vědy
Ukázky

Německo: Vzpomínky jednoho národa

889 Kč
790 Kč
Tichá dřina - 11%
Co cítíme, když se začne mluvit o sociální třídě? Rozčílení, rozpaky, stud? Máloco prozradí naši třídu tak, jako typ emoce, kterou pocítíme, když se třída objeví jako téma hovoru.
společenské vědy

Tichá dřina

284 Kč
252 Kč
Rudolf Slánský - 11%
(1x)
Ucelená monografie výrazné postavy českých politických dějin. Ucelená monografie výrazné postavy českých politických dějin. Generální tajemník Komunistické strany Československa, strůjce a zároveň jedna z nejproslulejších obětí represivního režimu KSČ.
společenské vědy
Ukázky

Rudolf Slánský

404 Kč
359 Kč
Věk kapitalismu dohledu - 11%
(1x)

V období klasického kapitalismu firmy nacházely inovativní způsoby, jak ze zdrojů vyrobit produkt, který lze následně přinést na trh a tam ho prodat. S nastolením obchodního modelu největších technologických společností však přichází změna.

společenské vědy
Ukázky

Věk kapitalismu dohledu

889 Kč
790 Kč
Fašismus - Varování - 11%
(1x)
Nová kniha Madeleine Albrightové představuje osobně laděné, naléhavé a důkladné zkoumání fašismu a jeho různých podob ve 20. století.
společenské vědy
Ukázky

Fašismus - Varování

268 Kč
238 Kč
Co vás v dějáku nenaučili - 11%
(2x)
Moderní české dějiny tak, jak je neznáte. Podle podcastu Příběh, který se opravdu stal.
společenské vědy
Ukázky

Co vás v dějáku nenaučili

359 Kč
319 Kč
Rusko 1917. Katastrofa - 11%
(3x)
Zubovova kniha představuje osobitý pohled na ruské revoluce, únorovou a říjnovou, v roce 1917. Autor se zde formou přednášek zamýšlí nad příčinami politického a sociálního napětí v carském Rusku na počátku 20. století.
společenské vědy
Ukázky

Rusko 1917. Katastrofa

259 Kč
230 Kč
Nic než kapitalismus - 11%
(2x)

Poprvé v lidských dějinách celé planetě dominuje jeden ekonomický systém. Kapitalismus triumfoval, protože se ukázal životaschopnější a adaptabilnější než systémy jiné. Přinesl lidem blahobyt a uspokojil jejich touhu po nezávislosti.

společenské vědy
Ukázky

Nic než kapitalismus

529 Kč
470 Kč
Moc geografie v 21. století - 11%
(4x)
Kam se bude svět ubírat v 21. století? Tim Marshall nastiňuje, kde leží ohniska budoucích lokálních i globálních krizí a epicentra hrozících konfliktů a střetů.
společenské vědy

Moc geografie v 21. století

358 Kč
318 Kč
Poznámky o elitách, válce a míru - 12%
(1x)
Autor se opět věnuje chování, jednání a psychickým rysům nové aristokracie, tedy úzké mocenské elity, finanční elity a mediální elity a dalším privilegovaným skupinám spojeným s těmito elitami.
společenské vědy
Ukázky

Poznámky o elitách, válce a míru

86 Kč
76 Kč
V chapadlech murmuru - 11%
Tekutost, těkavost, chaos, zmatení, roztříštěnost, nejistota, úzkost, krize, polarizace - těmito slovy často popisujeme dnešní svět.
společenské vědy
Ukázky

V chapadlech murmuru

314 Kč
279 Kč
Prolomení hradeb dvojka - 11%
Bude islamizace celé Evropy dovršena ještě během této generace? Zůstane aspoň jeden stát, kde islám nebude státním náboženstvím? Na tyto a podobné otázky se autor snaží odpovědět v Prolomení hradeb dvojce.
společenské vědy
Ukázky

Prolomení hradeb dvojka

234 Kč
208 Kč
Sudety ve stínu Mnichova - 11%
(1x)
Události, které navždy změnily soužití Čechů a Němců, očima samotných aktérů.
společenské vědy
Ukázky

Sudety ve stínu Mnichova

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 .. 50 > >>