Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
dle období

Berlínský deník - 20%
Dokumentární dílo berlínského válečného dopisovatele.
dle období
Ukázky

Berlínský deník

290 Kč
232 Kč
Mám, co jsem si zasloužil - 20%
Kniha s posledními slovy Rudolfa Slánského před popravou v názvu detailně a poutavě pojednává o politických motivech a způsobech přípravy politických procesů v padesátých letech, zejména s tzv. „protistátním spikleneckým centrem v čele s R. Slánským“.
dle období
Ukázky

Mám, co jsem si zasloužil

319 Kč
255 Kč
Rudolf Weigl - Zachránce tisíců životů - 20%

RUDOLF WEIGL Přerovský rodák, který porazil smrtelnou nemoc i totalitní mašinérii Jméno Rudolfa Weigla, rodáka z moravského Přerova, je u nás v podstatě neznámé… trestuhodně neznámé. Weigl byl jedním z nejvýznamnějších evropských vědců minulého století.

dle období
Ukázky

Rudolf Weigl - Zachránce tisíců životů

319 Kč
255 Kč
Osm květnových dnů - 20%
(1x)

Minulost, která ještě neskončila, a budoucnost, jež zatím nezačala. Začíná poslední týden třetí říše. Hitler je po smrti, ale válka ještě neskončila. Všechno jako by se zastavilo, a přece je všechno v překotném pohybu.

dle období
Ukázky

Osm květnových dnů

319 Kč
255 Kč
Heinrich Himmler - 20%
Skutečně epochální práce německého historika a proslulého odborníka na nacismus Petera Longericha odhaluje poslední nevyjasněné otázky kolem říšského vůdce SS Heinricha Himmlera (1900–1945).
dle období
Ukázky

Heinrich Himmler

764 Kč
611 Kč
1177 př. Kr. Zhroucení civilizace a invaze mořských národů - 20%
(4x)
Zhroucení první globalizované společnosti světových dějin.
dle období
Ukázky

1177 př. Kr. Zhroucení civilizace a invaze mořských národů

249 Kč
199 Kč
Nacistická kulturní politika v Protektorátu - 20%
Monografická práce Volkera Mohna je zásadním příspěvkem k fungování nacistického režimu a správy Protektorátu Čechy a Morava a rovněž k chování české společnosti za okupace.
dle období
Ukázky

Nacistická kulturní politika v Protektorátu

299 Kč
239 Kč
Hranice placená krví - 20%
Autor v knize zpracoval historii sovětsko-finských válek. Za využití bohatého dokumentárního materiálu i vzpomínek a deníků tak před čtenářem defilují jak velké osobnosti, tak i prostí vojáci, lidé a jejich osudy v dobách míru a především války.
dle období
Ukázky

Hranice placená krví

199 Kč
159 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
dle období
Ukázky

Tři muži proti totalitě

69 Kč
Osvětimská knihovnice - 20%
(10x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
dle období
Ukázky

Osvětimská knihovnice

180 Kč
144 Kč
Zrození státu - 20%
(1x)
V knize Zrození státu se čtenář dozví, co dnes badatelé soudí o vzniku a stabilizaci nejstarší státnosti v prvotních civilizačních ústředích Starého světa - Egyptě, Mezopotámii, Indii a Číně.
dle období
Ukázky

Zrození státu

210 Kč
168 Kč
Stěhování národů - 20%
(1x)
Historická práce sleduje dramatické období evropských dějin na rozhraní starověku a novověku.
dle období
Ukázky

Stěhování národů

198 Kč
158 Kč
Dějiny evropské integrace I. - 21%
První svazek Dějin evropské integrace. Integrace našeho kontinentu, probíhající déle než padesát let, je velmi dynamický proces, který má značný vliv na svět, jenž nás obklopuje.
dle období
Ukázky

Dějiny evropské integrace I.

78 Kč
62 Kč
Formování moderního národa - 20%
(1x)
Předkládaná práce usiluje o přehledné shrnutí procesu vzniku novodobých národních společenství, o postižení jeho nejzákladnějších problémů a souvislostí v evropském rámci.
dle období
Ukázky

Formování moderního národa

79 Kč
63 Kč
Češi se nevzdávají! - 20%
Příběh Jaroslava Švarce, jednoho ze sedmi statečných parašutistů, který padl 18. června 1942 v kryptě chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici v Praze.
dle období
Ukázky

Češi se nevzdávají!

209 Kč
167 Kč
Marie Terezie: císařovna a matka - 20%
Ve své poslední knize se francouzská psycholožka věnuje fascinující osobnosti rakouské císařovny Marie Terezie, výjimečné ženy v dějinách, která dokázala skloubit politickou dráhu panovnice mocného státního útvaru a roli matky, úzkostlivě pečující o výchovu svých dětí.
dle období
Ukázky

Marie Terezie: císařovna a matka

249 Kč
199 Kč
Mengele: Odhalení Anděla smrti - 20%
Josef Mengele, jeden z nejhorších válečných zločinců všech dob, se stal symbolem jak strašlivého nacistického režimu, tak naprostého selhání spravedlnosti v poválečném světě.
dle období
Ukázky

Mengele: Odhalení Anděla smrti

269 Kč
215 Kč
Aktéři humanismu a rané renesance - 20%
(1x)

Rozsáhlá monografie o raně renesanční filosofii a díle Mikuláše Kusánského Rozměrný svaze se věnuje filosofickému myšlení období humanismu a rané renesance. Zaměřuje se jak na teoretické vymezení epochy a její návaznost na předchozí tradici, tak na předvedení jejích hlavních protagonistů.

dle období
Ukázky

Aktéři humanismu a rané renesance

469 Kč
375 Kč
Čas proměn - 20%

Vzpomínky na neopakovatelnou dobu… a na nás samotné Novinář Mark Baker měl možnost sledovat poslední roky komunistického režimu, listopadovou revoluci a počátky nového systému zblízka – a zažil věci, které jsou dnes stěží představitelné.

dle období
Ukázky

Čas proměn

279 Kč
223 Kč
Největší operace druhé světové války - 20%
Projděte si známé i méně známé operace druhé světové války. Od napadení Polska Německem po bombové útoky Američanů na japonská města Hirošimu a Nagasaki. Kniha rozebírá klíčové momenty, jež určily vývoj největšího konfliktu v lidských dějinách…
dle období
Ukázky

Největší operace druhé světové války

199 Kč
159 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 183 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 10 > >>