Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
společenské vědy

Proč si nerozumíme - 20%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
společenské vědy
Ukázky

Proč si nerozumíme

249 Kč
199 Kč
Nasadit vlastní kůži - 20%
(1x)
Nejprovokativnější a zároveň nejpraktičtěji zaměřená kniha od autora celosvětového bestselleru Černá labuť. Taleb nově definuje, co znamená rozumět světu, být úspěšný ve své profesi či být prospěšný spravedlivé společnosti.
společenské vědy
Ukázky

Nasadit vlastní kůži

195 Kč
156 Kč
Návrat ruského Leviathana - 20%
(3x)
Kniha esejů Návrat ruského Leviathana, napsaná s bravurou, hloubkou, ale i sžíravou ironií, se snaží postihnout a analyzovat současný vývoj ruské společnosti a jejího politického režimu.
společenské vědy
Ukázky

Návrat ruského Leviathana

239 Kč
191 Kč
Ani na to nemyslete
(1x)
Zachránit planetu? Nejdřív je potřeba prozkoumat klima našich mozků.
společenské vědy
Ukázky

Ani na to nemyslete

223 Kč
Úvod do spirální (evoluční) ekonomie, aneb tak se dívám na svět - 20%
Poměrně útlá kniha je doslova nabitá vědeckými poznatky, které reagují na současný vývoj v hospodářství a společnosti.
společenské vědy
Ukázky

Úvod do spirální (evoluční) ekonomie, aneb tak se dívám na svět

76 Kč
61 Kč
Život 3.0 - 20%
Kniha švédskoamerického kosmologa Maxe Tegmarka je věnovaná umělé inteligenci a jejímu dopadu na lidskou civilizaci.
společenské vědy
Ukázky

Život 3.0

299 Kč
239 Kč
Hledání dějin - 20%
(2x)
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
společenské vědy
Ukázky

Hledání dějin

220 Kč
176 Kč
Příběh ruské geopolitiky - 20%
(1x)
Po celé dějiny přicházeli ruští myslitelé, geografové a státníci s vizemi o roli a civilizační příslušnosti své velké země. Zároveň při tom odhalovali neujasněnost geografického i hodnotového rámce ruské státnosti i identity ruské společnosti.
společenské vědy
Ukázky

Příběh ruské geopolitiky

310 Kč
248 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
společenské vědy
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Africké století - 20%
(1x)
Africká současnost a budoucnost závisí na celé řadě faktorů. Od roku 1960, kdy hned sedmnáct zemí získalo nezávislost, urazil africký kontinent značný kus cesty, která byla mnohdy komplikována jak vnějšími faktory, tak slabými a nerozvinutými institucemi i mnoha dalšími problémy.
společenské vědy
Ukázky

Africké století

279 Kč
223 Kč
Druhá derivace touhy III. - 20%
Třetí kniha trilogie úvah Druhá derivace touhy nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech.
společenské vědy
Ukázky

Druhá derivace touhy III.

168 Kč
134 Kč
Metrická společnost - 20%
Všudypřítomný jazyk hodnocení a bodování zásadně změnil naše vnímání hodnoty a statusu. Vzestup kvantifikace vytvořil a posílil sociální hierarchie a kvalitativní rozdíly proměnil v kvantitativní nerovnosti.
společenské vědy
Ukázky

Metrická společnost

200 Kč
160 Kč
Tohle není propaganda - 20%
(2x)
Žijeme ve zrychlené době plné nejrůznějších vlivů. Cílené reklamy, hackeři, internetoví boti, ISIS, Putin, trollové, Trump – ti všichni se snaží otřást naším vnímáním reality.Surreálné atmosféře, jejímž cílem je nás dezorientovat.
společenské vědy
Ukázky

Tohle není propaganda

199 Kč
159 Kč
Ženy a moc - 20%
(1x)
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
společenské vědy
Ukázky

Ženy a moc

138 Kč
110 Kč
Síla mýtu - 20%
Knižní přepis proslulého šestihodinového cyklu rozhovorů amerického antropologa, religionisty a filozofa Josepha Campbella (1904-1987) s moderátorem Billem Moyersem, v zasvěcených sondách do nejrůznějších kultur, civilizací a náboženství.
společenské vědy
Ukázky

Síla mýtu

238 Kč
190 Kč
Akce Kvilda - 20%
Příslušníci Sboru národní bezpečnosti se v roce 1948 na Šumavě vzepřeli totalitnímu režimu a pomáhali na Západ lidem, kteří museli z Československa zmizet. Převaděčskou síť rozbila komunistická tajná policie. Esenbáka Jaroslava Maršíka však nedopadla, při zatýkání pomocí lsti unikl.
společenské vědy
Ukázky

Akce Kvilda

249 Kč
199 Kč
Apokalypsa nebude - 20%

Změna klimatu je skutečná, ale neznamená konec světa. Dokonce to není ani ten největší současný problém životního prostředí. Přestože řadě témat se média věnují už desítky let, mnozí z nás stále neznají základní fakta.

společenské vědy
Ukázky

Apokalypsa nebude

448 Kč
358 Kč
Bídníci - 20%
O chudobě se dobře diskutuje. Nechceme se na ni ale doopravdy podívat.
společenské vědy
Ukázky

Bídníci

249 Kč
199 Kč
Minuty do atomové půlnoci - 20%
(2x)
Hodiny posledního soudu ukazují, kolik času zbývá světu do katastrofické půlnoci – možné globální pohromy. Od roku 1947, tedy téměř od počátku atomového věku, je tento symbol průběžně aktualizován redakcí časopisu Bulletin of the Atomic Scientists.
společenské vědy
Ukázky

Minuty do atomové půlnoci

279 Kč
223 Kč
Nic než kapitalismus - 20%

Poprvé v lidských dějinách celé planetě dominuje jeden ekonomický systém. Kapitalismus triumfoval, protože se ukázal životaschopnější a adaptabilnější než systémy jiné. Přinesl lidem blahobyt a uspokojil jejich touhu po nezávislosti.

společenské vědy
Ukázky

Nic než kapitalismus

398 Kč
318 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 555 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 28 > >>