Nejprodávanější Kniha - leden 2023
dle období

Osudová dvacátá - Doba, která řvala, v USA i v Evropě - 11%
(1x)
Dvacátá léta minulého století v Americe. Období boomu, nevídané prosperity, ale i nastupující velké krize. Historik Martin Kovář v pětadvaceti barvitých kapitolách popisuje, jak se z poválečného zmaru začala rodit moderní doba.
dle období

Osudová dvacátá - Doba, která řvala, v USA i v Evropě

719 Kč
639 Kč
Petr Vok z Rožmberka - 11%
(1x)
Poslední představitel mocného a legendami opředeného rodu Rožmberků Petr Vok bezesporu patří mezi významné postavy českých dějin přelomu 16. a 17. století.
dle období
Ukázky

Petr Vok z Rožmberka

404 Kč
359 Kč
Restart - 11%
Osobnosti různých profesí, zkušeností a věku – Petr Fiala, Mikuláš Dzurinda, Michael Kocáb, Věra Jourová, Šimon Pánek, Pavel Kosatík, Tereza Nvotová, Pavel Rychetský, Karel Oliva – se zamýšlejí nejen nad rozdělením Československa, ale také nad tím, co prožívají Češi a Slováci 30 let poté, v době, která ukazuje, jak velký význam mají spojenectví a přátelské vztahy.
dle období
Ukázky

Restart

404 Kč
359 Kč
Šlechta v českých zemích - 11%
Kniha mapuje osudy aristokracie v českých zemích od dob českých králů až do současnosti.
dle období

Šlechta v českých zemích

314 Kč
279 Kč
Antapodosis čili Odplata a další spisy - 11%
(1x)
Dvě hlavní historická díla cremonského biskupa Liutpranda (920-972), který působil v diplomatické službě římsko-německého císaře Oty I. Velikého, pojednávají o západo- i východo-římských dějinách, tj. o Svaté říše římsko-německé a Byzance.
dle období
Ukázky

Antapodosis čili Odplata a další spisy

358 Kč
318 Kč
Říše letního měsíce - 11%
(1x)
Komančové byli nejmocnějším indiánským kmenem v amerických dějinách. Proslavili se nedostižným jezdeckým i válečným uměním a legendární bojovností, dokázali zarazit rozpínání španělského impéria z Mexika i francouzských kolonistů z Louisiany.
dle období

Říše letního měsíce

358 Kč
318 Kč
V pekle plynových komor - 11%
Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi – jednoho z mála těch, kteří osvětimské peklo přežili, a jediného, kdo podal ucelenou pravdivou výpověď o smrticí mašinérii, které musel sloužit.
dle období

V pekle plynových komor

295 Kč
262 Kč
Britské válečné námořnictvo za druhé světové války IV. - 46%
Závěrečný svazek se zaměřuje na triumf Spojenců v poslední fázi konfliktu, z něhož Královské námořnictvo sice vyšlo vítězně, ale v němž Británie definitivně ztratila postavení "vládkyně moří".
dle období

Britské válečné námořnictvo za druhé světové války IV.

183 Kč
98 Kč
Britské válečné námořnictvo za druhé světové války III. - 68%
(1x)
Autor podrobně popisuje hrdinský boj námořníků při zásobování těžce zkoušené Malty a líčí spor o dálkové bombardéry, kdy odmítnutí nasadit je k hlídkování nad mořem málem způsobilo porážku spojeneckých eskort v bitvě o Atlantik.
dle období

Britské válečné námořnictvo za druhé světové války III.

311 Kč
98 Kč
Nejcitlivější místo režimu
(1x)
Názory a vzpomínky šestadvaceti členů Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS) jsou v knize doplněny mnoha fotografiemi a dokumenty. Příloha: CD – Informace o Chartě 77 (Infoch) 1978-1992.
dle období

Nejcitlivější místo režimu

89 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 248 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 25 > >>