Nejprodávanější tituly - prosinec 2023
filosofie

Metafyzika - 11%
Jeden ze základních textů řecké filosofie. Co je vlastně skutečné? Jednotlivé nebo obecné? Platón tvrdil, že skutečnost přísluší pouze obecným idejím a jednotlivosti jsou jen nedokonalé... Podle Aristotela, který s Platónem nesouhlasí...
filosofie

Metafyzika

360 Kč
320 Kč
Abhidhamma a Abhivinaya - 11%
(1x)
Kniha Abhid-hamma-Abhivinaya je završením životního díla ctihodného Áyukusa-la Thery, ve které jsou shrnujícím způsoben podány postupy Abhivi-nayi pro zvládání života podle Buddhovy nauky až k dosažení konečného cíle Nibbány.
filosofie

Abhidhamma a Abhivinaya

225 Kč
200 Kč
Umění války - 11%

V této slavné adaptaci Sunova slavného traktátu o válce mistr poučuje svého žáka o jemných nuancích válečného umění. Umělecké ilustrace cenami ověnčeného kreslíře Pete Katze zobrazují bitevní scény i strategické scénáře, a tak odvěké vojenské zásady

filosofie

Umění války

449 Kč
399 Kč
Bůh a stát - 11%

Michail Bakunin, ruský filozof, revolucionář a anarchista, představil ve svém nejznámějším textu nazvaném Bůh a stát výklad společenského vývoje, podle nějž člověk překonává stadium zvířete a božského otroctví díky své schopnosti vzpoury.

filosofie

Bůh a stát

178 Kč
158 Kč
Tomistická filosofická antropologie - 11%
Studie si klade za cíl systematicky poznat lidskou bytost a její základní struktury z ryze filosofických hledisek.
filosofie

Tomistická filosofická antropologie

207 Kč
184 Kč
Modlitba argentinských nocí - 11%
(3x)
Nebudu nikdy dobrým teologem, pokud budu jen studovat názory jiných, psát vybroušené rešerše a nikdy nepocítím žízeň živé bytosti po Bohu. Pokud budu svět zkoumat jen z vnějšku, jako nezávislý a nezaujatý novinář, nikdy jej nepostihnu.
filosofie

Modlitba argentinských nocí

151 Kč
134 Kč
Úvod do současné filosofie - 11%
(5x)
11 improvizovaných přednášek věnovaných významným osobnostem filosofie 20. st. E. Husserlem počínaje a J. Derridou konče. Čtvrté, doplněné vydání.
filosofie

Úvod do současné filosofie

149 Kč
133 Kč
Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů - 11%
Kniha má svůj základ v přednáškách o úvodu do filosofie, které autor pronesl na Pedagogické fakultě a Filosofické fakultě UK.
filosofie

Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů

359 Kč
319 Kč
Filosof z předměstí - 11%
(1x)
Málo známý text Ladislava Klímy vydaný na sklonku dvacátých let nejprve jako anonym. Drobná, ale úderná próza, v níž autor vede disputaci nad tématy postavení člověka v kulturním a sociálním prostředí.
filosofie

Filosof z předměstí

260 Kč
231 Kč
Kdo věří, není nikdy sám - 11%
Jen málokdo poznal papeže Benedikta XVI. tak dobře a tak zblízka jako Georg Gänswein. A proto má smysl číst jeho vzpomínky.
filosofie

Kdo věří, není nikdy sám

539 Kč
479 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 192 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 20 > >>