Nejprodávanější tituly - únor 2023
historické podobory

Přišel befel od císaře pána - 6%
(1x)
„Nestřílejte, tady jsme my, osmnáctý!“

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí a deníkem novináře Jana Herbena.
historické podobory
Ukázky

Přišel befel od císaře pána

423 Kč
398 Kč
Neukáznění a neangažovaní - 11%
(3x)
Vnitrostranická disciplína byla v komunistických stranách pojímána jako jeden z klíčových prostředků k získání a udržení moci. Proto se tato kniha soustředí na snahy efektivně regulovat chování a jednání členů KSČ.
historické podobory

Neukáznění a neangažovaní

225 Kč
200 Kč
Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku - 6%
(1x)
Obsáhlá a obrazově bohatá monografie mapuje slavnosti, ceremonie a rituály, jež našly uplatnění v prostředí Českého království v období pozdního středověku.
historické podobory
Ukázky

Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku

593 Kč
558 Kč
Život Ludvíka svatého, krále francouzského - 6%
(2x)

Jan ze Joinvillu, francouzský aristokrat, senešal v Champagni a blízký přítel Ludvíka IX., ve svém vzpomínkovém díle Kniha posvátných slov a dobrých skutků našeho krále Ludvíka Svatého vykreslil panovníka jako ideálního rytíře a vladaře.

historické podobory
Ukázky

Život Ludvíka svatého, krále francouzského

253 Kč
238 Kč
Před Draculou: Archeologie upíra - 6%

Italský kulturní antropolog Tommaso Braccini zkoumá fenomén vampyrismu v evropských dějinách. Zamýšlí se nad kořeny představ o vampýrech – mrtvých, kteří opouštějí hroby, aby pronásledovali živé.

historické podobory
Ukázky

Před Draculou: Archeologie upíra

338 Kč
318 Kč
České hrady, zámky a tvrze IV. - 6%
Čtvrtá část přehledu panských sídel v Čechách přináší na sto padesát objektů z území, jež se přibližně shoduje s oblastí označovanou dnes jako střední Čechy
historické podobory

České hrady, zámky a tvrze IV.

1 103 Kč
1 038 Kč
Barokní synagogy v českých zemích - 11%
Vedle úvodní studie o hlavních památkách a typech synagog 17. a 18. století v Čechách a na Moravě přináší katalog podrobnější charakteristiky 43 synagogálních staveb od konce 16. do počátku 19. století.
historické podobory

Barokní synagogy v českých zemích

198 Kč
176 Kč
Koperník a české země - 6%
(1x)
Publikace přináší výbor ze studií předního českého historika vědy Zdeňka Horského (1929-1988), jež jsou výsledkem jeho mnohaletého bádání soustředěného kolem problematiky formování novověké evropské vědy a vývoje kosmologie a astronomie 15. až 17. století.
historické podobory

Koperník a české země

390 Kč
367 Kč
Medvěd - 6%
(4x)
Francouzský historik se zabývá různými aspekty boje církve proti těmto představám a proměnám postavení této šelmy v symbolice středověku.
historické podobory

Medvěd

331 Kč
311 Kč
Pád Granady a zánik al-Andalusu - 6%
(1x)
Soubor pramenů dokumentujících poslední období existence muslimského panství v Granadě a kraji al-Andalusu, jímž se v podstatě uzavírá středověká historiografie muslimského Španělska.
historické podobory

Pád Granady a zánik al-Andalusu

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 101 - 110 z 124 položek
<< < 1 .. 9 10 11 12 13 > >>