Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - únor 2023
sociologie

Kde končí pustina? - 11%
(1x)
Významný americký historik a sociolog ve své práci zkoumá, jak a proč v západní kultuře došlo k potlačení transcendentního rozměru lidské osobnosti a nakolik tento proces přispěl k překotnému rozvoji umělého životního prostředí a technokratické politiky.
sociologie

Kde končí pustina?

404 Kč
359 Kč
Jak opravit budoucnost - 11%
(1x)
Známý kritik digitální revoluce tentokrát přichází s užitečnými návody, jak zvrátit znepokojivý vývoj v oblasti informačních technologií a otevřít si cestu k takové digitální budoucnosti, na kterou bychom se opět mohli těšit.
sociologie

Jak opravit budoucnost

313 Kč
278 Kč
„Takové normální rodinné historky“ - 20%
Kniha zve čtenáře do intimního světa rodinné paměti, dokumentovaného rozhovory s příslušníky tří generací vybraných rodin.
sociologie

„Takové normální rodinné historky“

298 Kč
238 Kč
Návrat do Remeše - 11%
Kniha analyzuje příčiny třídní exkluzivity vzdělání, znalostí a kultury.
sociologie

Návrat do Remeše

270 Kč
240 Kč
Čtvrtá politická teorie - 11%
(2x)
Každý politický systém moderní éry se odvozoval od některé ze tří velkých ideologií. První a nejstarší z těchto ideologií je liberalismus, druhou je komunismus, třetí je fašismus.
sociologie

Čtvrtá politická teorie

611 Kč
543 Kč
Izrael a Palestina - 11%
(2x)
Páté, aktualizované vydání nejznámější české publikace o izraelsko-palestinském konfliktu. Autor přehledně provádí čtenáře jeho historií, osobnostmi, organizacemi a dalšími klíčovými fenomény, ale rovněž vyvrací některé zakořeněné mýty.
sociologie

Izrael a Palestina

404 Kč
359 Kč
Co je nového v sociologii - 11%
Na otázku “co je nového ve společnosti” odpovídají novináři, zvědaví sousedé, nebo sociologové. Poslední jmenovaní se během 20. století snažili vysvětlit třídy, elity či problémy měst. Co však tyto velké teorie říkají o nás?
sociologie

Co je nového v sociologii

252 Kč
224 Kč
Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
sociologie

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Dějiny klasické sociologie - 11%
(1x)
Další vydání knihy, která podává výklad učení sociologů 19. a počátku 20. století z perspektivy změn, jimiž prochází moderní společnost v současné době.
sociologie

Dějiny klasické sociologie

423 Kč
376 Kč
Jak fungují inovace - 11%
Kniha známého britského zoologa a popularizátora vědy navazuje na bestsellery Racionální optimista a Evoluce všeho, v nichž líčí cestu lidstva od doby kamenné k současné prosperitě.
sociologie
Ukázky

Jak fungují inovace

404 Kč
359 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 47 položek
1 2 3 .. 5 > >>