Nejprodávanější tituly - únor 2023
filosofie a náboženství

O teologii v Teologické sumě - 12%
V tomto svazku přinášíme první otázku Teologické sumy (STh I, q. 1), v níž se Tomáš zaměřuje na samotnou teologii, tedy na disciplínu, která je pro Teologickou sumu stěžejní.
filosofie a náboženství

O teologii v Teologické sumě

95 Kč
84 Kč
Portmannova filosofická biologie a antropologie - 11%
Osobnost a dílo Adolfa Portmanna (1897–1982) inspiruje již několik generací českých biologických myslitelů.
filosofie a náboženství

Portmannova filosofická biologie a antropologie

378 Kč
336 Kč
Prastaré tajemství květu života - sv. 2 - 11%
Posvátný vzor Květu života, primární zdroj všech fyzických forem, je v tomto druhém svazku prozkoumáván ještě do větší hloubky. Skrze podrobné geometrické mapování autor ukazuje, jak je tento zdánlivě jednoduchý vzor Květu života obsažen ve stvoření
filosofie a náboženství

Prastaré tajemství květu života - sv. 2

269 Kč
239 Kč
Přivítejte nevítané - 11%
Mniška Pema Čhödrön sdílí se čtenáři své učení neodolatelným stylem plným vtipu a vhledu, ve svém vyprávění mísí moudrost i důkladně odžité reflexe.
filosofie a náboženství

Přivítejte nevítané

314 Kč
279 Kč
Svět dharmy 2/2022 - 11%
Buddhismus je třetí největší světové náboženství a buddhistická komunita v Čechách a na Slovensku – stejně jako ve všech západních zemích – stále roste. Časopis Svět Dharmy nabízí přehled o tom, co se děje v buddhistickém životě u nás i ve světě.
filosofie a náboženství

Svět dharmy 2/2022

135 Kč
120 Kč
Teď je to na nás - 11%
(1x)
Životní filosofie pro děti i dospělé podle autora bestselleru Sofiin svět. Jostein Gaarder jako by neustále psal jednu knihu s jasným poselstvím: život na této planetě je naprosto unikátní.
filosofie a náboženství
Ukázky

Teď je to na nás

314 Kč
279 Kč
Umíráme každý den - 11%
(1x)
V šestatřiceti letech byl Yongey Mingyur Rinpočhe (nar. 1975) vycházející zářivou hvězdou mezi tibetskými mistry své generace a respektovaným opatem tří klášterů.
filosofie a náboženství
Ukázky

Umíráme každý den

358 Kč
318 Kč
Úvod do christologie - 20%
O tom, jaké místo má christologie mezi teologickými disciplínami, jak se vyvíjela v období patristiky a na starověkých koncilech a co pro křesťany vlastně znamená Ježíšova oběť na kříži pojednává tento vzdělávací cyklus.
filosofie a náboženství
Ukázky

Úvod do christologie

199 Kč
159 Kč
Židé v českých zemích - 11%
Židé v českých zemích. Společná cesta dějinami nabízí nový pohled na dějiny Židů v českých zemích od raného novověku po současnost.
filosofie a náboženství

Židé v českých zemích

719 Kč
639 Kč
Bible21 XL Sky - 11%
Bible21 ve velikosti „XL“ je vytištěna mimořádně velkými písmeny. Je tak ideální nejen pro ty, kdo mají potíže se čtením drobnějšího textu, ale i jako rodinná Bible, svatební dar, Bible na kazatelnu či pro veřejné čtení.
filosofie a náboženství
Ukázky

Bible21 XL Sky

1 782 Kč
1 584 Kč
Morálka. Úvod do etiky - 11%
Čtenář se v knize setkává s Williamsovou kritikou Immanuela Kanta, ale i utilitarismu nebo s pojmem autenticity. Hlavní tezí knihy je poznatek, že úvahy o morálce nelze systematizovat.
filosofie a náboženství

Morálka. Úvod do etiky

160 Kč
142 Kč
Ódinn. Mýtus, oběť, iniciace - 11%
(1x)
Kniha se věnuje staroseverskému náboženství a mytologii. Poskytuje přehledný úvod do kultury, mýtů a rituálů předkřesťanské Skandinávie doby vikinské a podrobný výklad věnovaný nejvýznamnějšímu severskému božstvu – Ódinovi.
filosofie a náboženství

Ódinn. Mýtus, oběť, iniciace

267 Kč
238 Kč
Otevřená mysl otevřené srdce - 11%
(2x)
Kontemplativní modlitba je proces vnitřní transformace, proměny započaté Bohem a vedoucí, pokud souhlasíme, k božskému sjednocení. V tomto procesu se mění způsob vnímání reality.
filosofie a náboženství

Otevřená mysl otevřené srdce

313 Kč
278 Kč
Rozchod s bohem - 11%
V tomto svižném uvedení do moderního ateismu nám jeden z nejvýznamnějších vědců dneška vysvětluje, proč bychom neměli věřit v boha. Argumenty, které rozvíjel v dosavadní práci, představuje ve své nejnovější knize stručně, přehledně a působivě.
filosofie a náboženství
Ukázky

Rozchod s bohem

268 Kč
238 Kč
Theléma Aleistera Crowleyho - 11%
(2x)
Autor v této rozsáhlé knize zevrubně a kriticky pojednává o thelémě, jejích dějinných zdrojích a předlohách, stejně jako o Crowleyho syntetizaci těchto zdrojů.
filosofie a náboženství

Theléma Aleistera Crowleyho

645 Kč
574 Kč
Tři útěky Hanny Arendtové - 11%
Roku 1933 uprchla Hannah Arendtová z nacistického Německa nejprve do Paříže, později do USA. Zde se stala jedním z nejvýznamnějších myslitelů své doby. Její pohnuté osudy ztvárnil kreslíř Ken Krimstein v oceňovaném komiksovém životopisu.
filosofie a náboženství

Tři útěky Hanny Arendtové

349 Kč
310 Kč
Dějiny arogance - 11%
(1x)

Luigi Zoja se ve své knize Dějiny arogance zabývá psychologií vývoje a jeho limity počínaje starověkem, vlivem náboženství a mýtů v této oblasti na současnost a důsledky, které jsou patrné až do dnešních dnů.

filosofie a náboženství
Ukázky

Dějiny arogance

312 Kč
278 Kč
Kérky na srdci - 11%
Autor je americký jezuita, který už více než třicet let požehnaně působí mezi mladistvými členy gangů v Los Angeles. Otec Greg je vynikající a vtipný vypravěč, ale především Boží muž na svém místě, vyzařující Kristův soucit a bezpodmínečné přijetí.
filosofie a náboženství

Kérky na srdci

314 Kč
279 Kč
Malý kompas víry - 11%
Osvědčený průvodce pravdami víry, modlitby, svátostmi a Desatera. Kniha vtipně usnadňuje pohotovou orientaci v každodenním prožívání víry.
filosofie a náboženství

Malý kompas víry

134 Kč
119 Kč
Ty jsi kněz navěky - 11%
Ludmila Javorová (1932) je jedna z mála žen, které byly vysvěceny na katolické kněze. Od roku 1964 byla pravou rukou tajně vysvěceného biskupa Felixe M. Davídka (1921–1988), vůdčí osobnosti skryté církve u nás.
filosofie a náboženství

Ty jsi kněz navěky

287 Kč
255 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 513 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 26 > >>