Nejprodávanější knihy - březen 2023
filosofie

Hovory k sobě - 11%
(8x)
Hovory k sobě patří k nejúspěšnějším titulům Antické knihovny, v klasickém překladu Rudolfa Kuthana zde vycházejí již potřetí.
filosofie

Hovory k sobě

239 Kč
212 Kč
Doktrína probuzení - 11%
Proslulý italský znalec náboženství, filosof a esoterik Julius Evola v knize Doktrína probuzení vyzdvihuje raný buddhismus jakožto duchovní nauku, jež neztrácí čas spekulacemi a obřady a směřuje výhradně k odpoutání a vnitřní nepodmíněnosti.
filosofie

Doktrína probuzení

566 Kč
503 Kč
Nečasové úvahy - 11%
Nečasové úvahy tvoří důležitou součást Nietzschovy rané filosofie, jejíž půdorys byl rozvržen v prvotině Zrození tragédie z ducha hudby.
filosofie

Nečasové úvahy

358 Kč
318 Kč
Hrady skutečné a povětrné - 11%
Ústředním tématem Šafaříkových textů je situace člověka a umění ve světě vědy a techniky. Vybrané eseje, přednášky a studie byly napsány v 60. a 70. letech.
filosofie

Hrady skutečné a povětrné

331 Kč
294 Kč
Kořeny indoevropské duchovní tradice - 11%
(1x)
Kniha chce být základní orientační pomůckou českého čtenáře pro studium indoevropského náboženství a filozofie, založené na védské moudrosti.
filosofie

Kořeny indoevropské duchovní tradice

378 Kč
336 Kč
Morálka lidské mysli - 11%
(1x)
Proč jsou v lidském jednání a rozhodování takové rozdíly? Jakou roli hraje v našem uvažování a rozhodování morálka?
filosofie

Morálka lidské mysli

438 Kč
390 Kč
Nástin dějin evropského myšlení - 11%
Historický úvod do filosofie od profesora dějin filosofie na Ústavu filosofie a religionistiky FF UK. Kniha se snaží srozumitelným způsobem poskytnout na minimální ploše maximum informací, a to od nejstarších dob až po osvícenství.
filosofie

Nástin dějin evropského myšlení

268 Kč
238 Kč
Kierkegaard a mořská panna - 11%
(1x)
Hluboko v moři, v korálovém paláci skrytém před lidskými zraky, žila princezna. Rodiče si jí vážili, zasnoubili s nejkrásnějším a nejsladším z mloků a byla prý nejšťastnější ze všech mořských panen. A přesto byla mladá princezna zoufalá...
filosofie
Ukázky

Kierkegaard a mořská panna

233 Kč
207 Kč
Tři útěky Hanny Arendtové - 11%
Roku 1933 uprchla Hannah Arendtová z nacistického Německa nejprve do Paříže, později do USA. Zde se stala jedním z nejvýznamnějších myslitelů své doby. Její pohnuté osudy ztvárnil kreslíř Ken Krimstein v oceňovaném komiksovém životopisu.
filosofie

Tři útěky Hanny Arendtové

349 Kč
310 Kč
Filosofie en noir - 11%
(5x)
Myšlení, ať chce či nechce, odpovídá své době. Po tragické katastrofě holokaustu je platnost této skutečnosti ještě očividnější – a možná i proto jsou knihy poválečné filosofie obtížně srozumitelné.
filosofie

Filosofie en noir

342 Kč
304 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 107 položek
1 2 3 .. 11 > >>