Nejprodávanější tituly - březen 2023
filosofie a náboženství

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin - 11%
Autorka ukazuje logickou jednotu Teilhardova díla, vykládá podrobně všechny hlavní pojmy jeho teorie a používá jeho dílo jako celek včetně nepublikovaných dopisů, což je ojedinělé i v mezinárodním kontextu teilhardovských studií.
filosofie a náboženství

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin

331 Kč
294 Kč
Klaun to zkouší znovu - 11%
(2x)
Kníha Klaun si povídá s Bohem vyvolala okamžitě po vydání mimořádný zájem čtenářů a autor obdržel celou řadu ohlasů. Po několika letech se Jiří Suchý k tématu vrací a zpracoval řadu svých postřehů do volného pokračování s názvem Klaun to zkouší znovu
filosofie a náboženství

Klaun to zkouší znovu

225 Kč
200 Kč
Král panna - 31%
Kniha Král panna vznikla jako interpretace ruské pohádky Car panna, v níž se vyskytuje mnoho důležitých archetypů postav: zemřelá matka, věčně nepřítomný otec, který se znovu ožení, macecha, která se zamiluje do nevlastního syna i osudová žena.
filosofie a náboženství

Král panna

358 Kč
248 Kč
Medicinské karty (Kniha a 52 karet) - 6%
(2x)
Medicinské karty vycházejí z dávného učení amerických indiánů.
filosofie a náboženství

Medicinské karty (Kniha a 52 karet)

377 Kč
355 Kč
Odpoledne křesťanství
(1x)
Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti náboženství, kultury a společnosti.
filosofie a náboženství

Odpoledne křesťanství

179 Kč
Rozchod s bohem - 11%
V tomto svižném uvedení do moderního ateismu nám jeden z nejvýznamnějších vědců dneška vysvětluje, proč bychom neměli věřit v boha. Argumenty, které rozvíjel v dosavadní práci, představuje ve své nejnovější knize stručně, přehledně a působivě.
filosofie a náboženství
Ukázky

Rozchod s bohem

268 Kč
238 Kč
Tak pravil Zarathustra - 11%
Kniha, kterou její autor, slavný německý filosof Firedrich Nietzsche, neskromně nazval nejlepší knihou, jaká kdy byla napsána.
filosofie a náboženství

Tak pravil Zarathustra

314 Kč
279 Kč
Tři útěky Hanny Arendtové - 11%
Roku 1933 uprchla Hannah Arendtová z nacistického Německa nejprve do Paříže, později do USA. Zde se stala jedním z nejvýznamnějších myslitelů své doby. Její pohnuté osudy ztvárnil kreslíř Ken Krimstein v oceňovaném komiksovém životopisu.
filosofie a náboženství

Tři útěky Hanny Arendtové

349 Kč
310 Kč
Znamení neznámého - 11%
(3x)
Hledáme, co nelze nalézt, a ve šťastných chvílích nacházíme, co nelze hledat. Snadno by se dalo mluvit o spiritualitě, nebo dokonce o mystické zkušenosti, především jsme však sbírali příběhy vnitřní proměny.
filosofie a náboženství

Znamení neznámého

359 Kč
319 Kč
Hurá! Jsou tu Velikonoce - 11%
Blíží se Velikonoce. Příroda se po zimě opět probouzí, rodí se mláďátka, děti barví vajíčka, pletou pomlázky a užívají si první sluníčko.
filosofie a náboženství

Hurá! Jsou tu Velikonoce

269 Kč
239 Kč
Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
filosofie a náboženství

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Slova posledního dalajlamy - 11%
Autor nám postavu dalajlamy přibližuje vlastními zkušenostmi s tibetskou kulturou a také přátelstvím, které s dalajlamou už dlouho vede.
filosofie a náboženství

Slova posledního dalajlamy

179 Kč
159 Kč
Zen je ta největší lež všech dob - 11%
(2x)
Kniha Zen je ta největší lež všech dob přináší kratší úderné, často ostré a ironické výroky známého zenového mistra Kódó Sawakiho.
filosofie a náboženství

Zen je ta největší lež všech dob

251 Kč
223 Kč
Filosofie en noir - 11%
(5x)
Myšlení, ať chce či nechce, odpovídá své době. Po tragické katastrofě holokaustu je platnost této skutečnosti ještě očividnější – a možná i proto jsou knihy poválečné filosofie obtížně srozumitelné.
filosofie a náboženství

Filosofie en noir

342 Kč
304 Kč
AllatRa - 11%
(1x)
Stará proroctví na různých kontinentech, v různých dobách a v různých náboženských systémech vypovídala o tom, že v dnešní době, v době globální změny epoch, se objeví kniha, která změní svět. Bude silná v každém svém slovu a znaku.
filosofie a náboženství

AllatRa

531 Kč
472 Kč
Evangelii gaudium - 11%
Apoštolská exhortace papeže Františka, při níž vycházel ze závěrečných propozicí loňského synodu o nové evangelizaci. Exhortace se vyznačuje velmi přístupnou a čtivou formou a nese se v téměř důvěrném tónu.
filosofie a náboženství
Ukázky

Evangelii gaudium

107 Kč
95 Kč
Větrné toulání v hedvábných časech - 20%
(2x)
Všude to bude nádherné, takové, jaké si to uděláš. Máš strach z neznáma, ale i křišťálovou jistotu, že domov máš všude. Zabloudit nemůžeš, všechno nosíš s sebou, kam dojdeš, tam je tvůj cíl…
filosofie a náboženství
Ukázky

Větrné toulání v hedvábných časech

110 Kč
88 Kč
Osmnáct století Izraele - 11%
(2x)
Autor, odborník na problematiku židovské historie, stručně a poutavě líčí dějiny Židů na území Izraele, od zkázy druhého (Herodova) Chrámu až po 19. století a vznik sionistického hnutí.
filosofie a náboženství

Osmnáct století Izraele

206 Kč
183 Kč
Kacířské eseje o filosofii dějin - 11%
(1x)
Jedno z nejvýznamnějších Patočkových děl, pocházející z roku 1975, shrnuje v šesti esejích jeho pozdní filosofii dějin i současné dějinné situace, v niž vyústily jeho celoživotní úvahy o problému přirozeného světa lidského života.
filosofie a náboženství

Kacířské eseje o filosofii dějin

160 Kč
142 Kč
Muhammad - 12%
Kniha přibližuje Muhammedův život a dílo.
filosofie a náboženství

Muhammad

43 Kč
38 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 546 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 28 > >>