Nejprodávanější knihy - březen 2023
filosofie a náboženství

Svět iónských archaických kosmologií - 11%
Iónské archaické kosmologie patří mezi nejstarší výklady univerza. Představují pojetí Země, nebe a nebeských těles, které předložili na počátku filosofie v 6. století př. Kr. iónští myslitelé: Míléťané Thalés, Anaximandros a Anaximenés, ...
filosofie a náboženství

Svět iónských archaických kosmologií

404 Kč
359 Kč
Tajemství zlatého květu - 11%
Další vydání jedinečného textu esoterického taoismu, doprovázeného komentáři C. G. Junga.
filosofie a náboženství
Ukázky

Tajemství zlatého květu

269 Kč
239 Kč
Tibetská kniha mrtvých - 11%
Další vydání slavné Tibetské knihy mrtvých v překladu a s úvodem významného českého sinologa, tibetologa a kulturního antropologa prof. Josefa Kolmaše,
filosofie a náboženství
Ukázky

Tibetská kniha mrtvých

314 Kč
279 Kč
Umění a psychoanalýza - 11%
Autor se pokouší o kritický přístup k psychoanalýze jako poznatkům intuitivních klinických zkušeností zpracovaných do pozoruhodného systému vědeckého poznání, které i přes řadu omylů přineslo revoluci do pojetí lidské psychiky, ...
filosofie a náboženství

Umění a psychoanalýza

268 Kč
238 Kč
Velká dětská Bible - 11%
Velká dětská Bible je určena těm, kteří odrostli jednoduchým biblickým převyprávěním, ale skutečná Bible je pro ně zatím velkým soustem. Poutavé a jen málo upravené příběhy mají stručné úvody, které vysvětlují, jak se žilo v biblických dobách.
filosofie a náboženství

Velká dětská Bible

629 Kč
559 Kč
Čas a věčnost - 11%
Ánanda Kéntiš Muthú Kumárasvámí byl světoznámý indolog, znalec orientálního umění, historik světových náboženství a metafyzik.Ve své pozdní knize se Kumárasvámí zabývá chápáním protikladnosti pomíjivého světského času a nepomíjivé božské věčnosti.
filosofie a náboženství

Čas a věčnost

332 Kč
295 Kč
Filosofie, která přišla o rozum - 11%
Jsou tři témata, o nichž se až posedle diskutuje: gender, práva zvířat a eutanazie. V akademickém světě se těmito otázkami zabývají tři politicky korektní disciplíny: gender studies, animal studies a bioetika.
filosofie a náboženství

Filosofie, která přišla o rozum

313 Kč
278 Kč
Judaismus - 11%
(1x)
Kniha pro každého, kdo chce mít ucelený přehled o židovském náboženství. Publikace s více než 500 fotografiemi a kresbami představuje židovské náboženství a filozofii, tradice a zvyklosti v celé jejich úplnosti.
filosofie a náboženství

Judaismus

538 Kč
478 Kč
Klaun to zkouší znovu - 11%
(2x)
Kníha Klaun si povídá s Bohem vyvolala okamžitě po vydání mimořádný zájem čtenářů a autor obdržel celou řadu ohlasů. Po několika letech se Jiří Suchý k tématu vrací a zpracoval řadu svých postřehů do volného pokračování s názvem Klaun to zkouší znovu
filosofie a náboženství

Klaun to zkouší znovu

225 Kč
200 Kč
Kotowaza: Japonská přísloví - 11%
(3x)
Přísloví i další formy lidové moudrosti zobecňují lidské zkušenosti, proto jsou stále živé a oblíbené. Japonský termín kotowaza se překládá do češtiny zpravidla jako „přísloví“, ve skutečnosti sem ale patří také rčení, úsloví, pořekadla.
filosofie a náboženství

Kotowaza: Japonská přísloví

261 Kč
232 Kč
Otevřená mysl otevřené srdce - 11%
(2x)
Kontemplativní modlitba je proces vnitřní transformace, proměny započaté Bohem a vedoucí, pokud souhlasíme, k božskému sjednocení. V tomto procesu se mění způsob vnímání reality.
filosofie a náboženství

Otevřená mysl otevřené srdce

313 Kč
278 Kč
Pozdní pozůstalost II - 11%
Nový český překlad proto přináší úplnou pozůstalost z let 1885–1889 v prověřeném znění kritického vydání a zároveň ji opatřuje aparátem (původním obsahem Vůle k moci s čísly aforismů a konkordancí mezi Vůlí k moci a kritickým vydáním), ...
filosofie a náboženství

Pozdní pozůstalost II

529 Kč
470 Kč
Rus - Ukraine - Russia - 11%
(2x)
Kniha o vývoji ruské spirituality, která vychází ze znalosti a hlubokého pochopení ruských dějin. Anglický překlad proslavené knihy vychází s podporou Edice Václava Havla.
filosofie a náboženství

Rus - Ukraine - Russia

414 Kč
368 Kč
Tak pravil Zarathustra - 11%
Kniha, kterou její autor, slavný německý filosof Firedrich Nietzsche, neskromně nazval nejlepší knihou, jaká kdy byla napsána.
filosofie a náboženství

Tak pravil Zarathustra

314 Kč
279 Kč
V úžasu před Boží krásou - 11%
Autorka se věnuje vztahu mezi nadpřirozenou sférou Božího zjevení a přirozenou oblastí možností jeho lidského nacházení v kráse stvořeného světa a ve vizuálním umění.
filosofie a náboženství

V úžasu před Boží krásou

332 Kč
295 Kč
Vladař - 11%
(1x)
Jeden ze skvostů světové literatury, v němž politik, diplomat a spisovatel Niccolo Machiavelli vytvořil jakýsi manuál vlády, učebnici určenou vladařům i všem, kteří je obklopují.
filosofie a náboženství

Vladař

269 Kč
239 Kč
Znamení neznámého - 11%
(3x)
Hledáme, co nelze nalézt, a ve šťastných chvílích nacházíme, co nelze hledat. Snadno by se dalo mluvit o spiritualitě, nebo dokonce o mystické zkušenosti, především jsme však sbírali příběhy vnitřní proměny.
filosofie a náboženství

Znamení neznámého

359 Kč
319 Kč
Židovské svátky - 11%
V knize s podtitulem Kalendářem od Pesachu do Purimu naleznete přehled všech významných svátků, objasnění jejich kořenů a ukotvení v příbězích Tóry.
filosofie a náboženství

Židovské svátky

107 Kč
95 Kč
Astrologie (Kosmologie) - 11%
Předkládáme čtenářům naší edice Horev jedno z pozapomenutých děl Pierre de Lasenica. Toto dílo nevelkého rozsahu bylo nedílnou součástí soukromých iniciačních kursů, které Lasenic vedl.
filosofie a náboženství

Astrologie (Kosmologie)

252 Kč
224 Kč
Ekologie, etika a změna klimatu - 11%
V současnosti stojíme na rozcestí a čelíme palčivým problémům: Co se děje s naší planetou?
filosofie a náboženství
Ukázky

Ekologie, etika a změna klimatu

332 Kč
295 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 453 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 23 > >>