Nejprodávanější knihy - březen 2023

Proč jsme tak naštvané?
(5x)
Cílem knihy Proč jsme tak naštvané je verbalizovat vztek, který v ženách neférový systém probouzí, a transformovat jej do účinných strategií vedoucích k pozitivní změně české společnosti.

Proč jsme tak naštvané?

890 Kč
Putinova válka
(4x)
Ráno 24. února 2022 se svět změnil. Ruská vojska vtrhla na Ukrajinu s cílem dobýt rozsáhlá území a násilím svrhnout její demokraticky zvolenou vládu.
Ukázky

Putinova válka

358 Kč
S prominutím řečeno
(3x)
Michael Žantovský ve svém novém díle s okouzlující nadsázkou a vtipem líčí „nesmazatelné zážitky“ s významnými osobnostmi světového dění. Díky autorovi čtenář prožije znovu, i když trochu jinak, převratné dějinné události konce 20. století.
Ukázky

S prominutím řečeno

447 Kč
Kdo tu mluvil o vítězství?
(5x)
Tereza Matějčková ve své nejnovější knize nabízí víc než dějiny pojmu nebo tematické čtení odkazu známých myslitelů – svěží pohled na nově položenou otázku po sebepřijetí a růstu.

Kdo tu mluvil o vítězství?

306 Kč
Klub rozkoše

Klub rozkoše je inkluzivní kniha o sexu pro 21. století, kterou by si neměl nechat ujít nikdo, kdo se zajímá o to, jak dopřát rozkoš a potěšení nejen sobě, ale i svým partnerům a partnerkám. Tato kniha se stala ve Francii bestsellerem.

Ukázky

Klub rozkoše

441 Kč
Unesený Západ
(3x)
Unesený Západ, osmý svazek esejů Milana Kundery, obsahuje dva texty: Nesamozřejmost národa, projev Milana Kundery na sjezdu Svazu československých spisovatelů v roce 1967, a francouzsky psaný esej Unesený Západ (1983) v překladu Anny Kareninové.

Unesený Západ

149 Kč
Vraní oko
(4x)
Pravda není slepá, vina neuletí. Osmý případ Josefa Bergmana. Vyšetřování zavede kriminalistu Josefa Bergmana do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde lišky dávají dobrou noc.
Ukázky

Vraní oko

386 Kč
Jak svět doopravdy funguje
(1x)
Lidstvo ještě nikdy ve své historii nemělo tolik informací, přesto si jen málokdo uvědomuje, jak svět ve skutečnosti funguje.
Ukázky

Jak svět doopravdy funguje

449 Kč
Les v domě
(27x)
Nečekaně mrazivý román od autorky bestsellerů Hana, Tiché roky, Listopád.
Ukázky

Les v domě

386 Kč
Invaze
24. únor 2022, den, který změnil Evropu i celý svět. V dramatickém, přesvědčivém a dechberoucím vyprávění o zlomovém okamžiku naší doby podává světoznámý reportér Guardianu a autor několika bestsellerů Luke Harding zprávu o ruské invazi na Ukrajinu.

Invaze

332 Kč
Takové maličkosti
(13x)
Podmanivý příběh nominovaný na prestižní Man Bookerovu cenu 2022 lze číst jako báji o dobru a zlu nebo podobenství o laskavosti. Přivádí nás do irského městečka poloviny osmdesátých let sužovaného prosincovými mrazy a vrcholí na Štědrý den.
Ukázky

Takové maličkosti

267 Kč
Corto Maltese – Benátská báje

Bylo nebylo… jednou v Benátkách v dubnu 1921: Corto Maltese ve snaze rozluštit hádanku, kterou mu v dopise zaslal jeho přítel spisovatel Frederick Rolfe, známý pod pseudonymem Baron Corvo, zde pátrá po záhadném talismanu...

Corto Maltese – Benátská báje

709 Kč
13 objektů z (ne)šťastného muzea
V této knize analyzujeme 13 vybraných předmětů ze sbírek stranických muzeí, okolnosti jejich vzniku, vystavování a užívání při utváření dobového ideologického jazyka.

13 objektů z (ne)šťastného muzea

279 Kč
LEGO
Neobyčejný příběh společnosti LEGO, založený na přístupu do archivů společnosti a vzácných rozhovorech s rodinou zakladatelů, která společnost stále vlastní.
Ukázky

LEGO

584 Kč
Zrození Evropanů
(1x)
Takovou knihu o historii ještě nikdo nenapsal. Nezmiňuje žádného krále, žádné náboženství a jen dvě revoluce – tu neolitickou a tu ve čtení DNA.

Zrození Evropanů

359 Kč
Respektovat a být respektován
(1x)
Jedná se o titul, který netřeba představovat. Od svého prvního vydání v r. 2005 se jí prodalo bezmála sto tisíc výtisků a stala se doslovným manuálem tisíců českých a slovenských rodičů.

Respektovat a být respektován

435 Kč
Lady Mechanika 5 - limitovaná edice
Nejznámější steampunková hrdinka se vydává do Španělska, aby vyřešila případ ještě podivnější než všechny předchozí. Mladého dědice panství totiž posedl démon a při jeho vymítání upadl do kómatu. Vše je ale ještě podezřelejší...
Ukázky

Lady Mechanika 5 - limitovaná edice

709 Kč
Dějiny lidí
(2x)
Všichni lidé všech dob si dávají jména, mají vymezenou rodinu a příbuzné, dávají si dary, zdobí svá těla, pečují o vlasy, počítají, užívají gest, zhotovují nástroje, dělí si mezi sebou práci, znají zákony, truchlí či nějak „tancují“.
Ukázky

Dějiny lidí

1 080 Kč
Přetrvávající primární reflexy

V českém prostředí unikátní publikace o přetrvávajících primárních reflexech, je určena širokému spektru čtenářů a zejména těm, kteří se snaží vyřešit příčinu lavinovitě narůstajících problémů dnešních dětí s učením a chováním.

Přetrvávající primární reflexy

441 Kč
Nejvyšší karta
(2x)

Skandální odhalení, nebo mystifikace? Provokace, nebo skutečnost? Autobiografie, nebo fikce? Spisovatelka Sylvie Novak se na prahu padesátky ohlíží za svou úspěšnou kariérou angažované autorky a reflektuje svůj komplikovaný osobní život.

Ukázky

Nejvyšší karta

268 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 1000 položek
1 2 3 .. 50 > >>