Nejprodávanější e-knihy - duben 2023
báje a legendy

Severská mytologie - 20%
(12x)
Severské mýty převyprávěné populárním spisovatelem fantasy Neilem Gaimanem.
báje a legendy
Ukázky

Severská mytologie

198 Kč
158 Kč
Mapy smyslu - 20%

Lidé různých kultur i dob si vyprávějí mýty a příběhy. Čím to je, že tato vyprávění mají tak podobnou strukturu? Co to vypovídá o lidské mysli, morálce i o světě vůbec?

báje a legendy
Ukázky

Mapy smyslu

488 Kč
390 Kč
Příběhy dávného času - 20%
(3x)
Nová kniha historika a archeologa Petra Charváta poodhaluje historické pozadí proslulých vyprávění o nejstarších českých dějinách. Čtivým a poutavým způsobem zasazuje děje českého dávnověku do širších souvislostí, využívá přitom poznatky archeologie, religionistiky a dalších oborů. Pátrání po Krokovi, Libuši, Přemyslovi a dalších legendárních postavách přináší mnohá nečekaná překvapení.
báje a legendy
Ukázky

Příběhy dávného času

249 Kč
199 Kč
Praha strašidelná - 20%
Mrazení v zádech zaručeno. Dvanáct strašidelných příběhů pro děti i rodiče. Praha byla odjakživa město zasvěcené magii. A přízraky z nejrůznějších legend tu přežívají dodnes – stačí jen vědět, kde je hledat.
báje a legendy
Ukázky

Praha strašidelná

249 Kč
199 Kč
Hrdinové - 20%
(1x)
Jen málo smrtelníků se pustilo do odvážných a srdceryvných dobrodružství tak stylově a triumfálně jako řečtí hrdinové. Stephen Fry vypráví jejich dramatické, zábavné i tragické a především nadčasové příběhy....
báje a legendy
Ukázky

Hrdinové

279 Kč
223 Kč
Strašidelné Česko - 20%
Čarodějka v listí skrytá, v mlžném tanci chlapce chytá. Za studených hvězdných nocí, můžeš potkat přízrak bosý. Pekelný puch, sirný dým znamenají čertův stín. Každé bystré dítě tuší, vodník má rád kafe s duší! Pérák dělá pořádek, Němčour padne na zadek. Česko je i strašidelné! Už se bojíte? Máte proč! Na cestě na nejtajemnější místa na vás číhá upír, čert či vodník, což je, jak se dovíte, taky vlastně čert. Ale takový, co se nepropadl pod zem do pekla, ale do rybníka či řeky. A ne všechny strašidelné bytosti jsou spojeny s dávnými časy, takový Pérák, jakýsi český Spiderman, za války dělal pořádek, až „Němčour padal na zadek“. V ministestech na konci kapitol zjistíte, zda už se vyznáte ve Strašidelném Česku. Knížku si vezměte s sebou na výlet či na prázdniny.
báje a legendy
Ukázky

Strašidelné Česko

199 Kč
159 Kč
Vampyrismus & Magia posthuma - 20%
(1x)
G. Maiello popisuje vampyrismus v historickém kontextu, opírá se nejen o doklady lidové slovesnosti a literární citace, ale i o četná autentická svědectví a ověřené zprávy včetně archeologických nálezů, analyzuje je a interkulturálně porovnává.
báje a legendy
Ukázky

Vampyrismus & Magia posthuma

149 Kč
119 Kč