Kuchařka Rodinné stříbro vznikala vlastně spoluprací všech autorčiných přátel, kteří ochotně otvírali ony rodinné pokladnice a dávali nahlédnout do vyzkoušených a ověřených receptů.
Společně s uvedením nového animovaného filmu Kristiny Dufkové Život k sežrání vychází i tato kuchařský kniha s recepty Markéty Pavleje, známé v kulinářském světě jako Kitchenette.
Jsou dvě. Jedna černovláska, druhá blondýna. Ale mnohem víc mají společného.
Oběma je jim „něco přes pade”, profesionálně se věnují jídlu a zdravé štíhlosti. Jedna jako obezitoložka, druhá jako gastronomická novinářka a kuchařka.
Jíst zdravěji, pochutnat si a objevovat při tom chutě ze všech koutů světa? Není to žádná věda! A jde to i za rozumnou cenu a ze surovin, které seženete v běžném obchodě. Většinu jídel navíc hravě zvládnete do 30 minut!
Nechte se inspirovat jídelníčkem slavných!
Do třetí knihy receptů z oblíbeného pořadu Hobby naší doby vybrala hostitelka Jiřina Bohdalová dalších přes sedmdesát receptů....
Když recept připravíte několikrát, stane se z něj zvyk. Udělejte ho dostatečně často a budete mít pocit, že je to vaše domácí jídlo. Yotam Ottolenghi přináší ve své nové knize, na kterou se dlouho čekalo, inspirativní, chuťově výrazný přístup.
Nehledejte zde návody k výrobě alchymistických elixírů. Tahle kniha vás zavede do tajemně zakouřené černé kuchyně našich prababiček, do barokní a středověké vesnice, aby vám ukázala, že příprava jídla byla rituálem, udržujícím prosperitu rodu i řád světa.
Mnoho lidí si zdravou výživu spojuje jen s odříkáním a výrazným omezením svého života. Ovšem o tom, zda je něco zdravé či nezdravé, rozhodují použité suroviny. Když si vaříme doma, sami rozhodujeme o tom, z čeho uvaříme.
Kuchařka Pochoutky z horské chaloupky je volným pokračováním knižního hitu Pochoutky z chaloupky. Najdete v ní sto původních chalupářských receptů na vynikající domácí jídla.
Pokračování bestselleru Pravda o cukru. Čtyřtýdenní plán, jak snížit chuť na sladké, získat zpět energii a cítit se úžasně. Obsahuje 100 jednoduchých receptů, které vám pomůžou udržet krevní cukr pod kontrolou.
U některých lidí se diabetes mellitus 2. typu objevuje poměrně brzo, proto je důležité, aby dokázali svůj upravený jídelníček s nízkým obsahem cukru vhodně zakomponovat do běžného pracovního dne.
V úvodu knihy najdete přehled prospěšných vlastností a zásad tohoto způsobu stravování spolu
s praktickými radami týkajícími se nejdůležitějších potravin.