Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků.Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti.Uvádí nové druhy surovin, kypřících prostředků a potravinářských barviv.
Tematicky uspořádaná příručka, která v 18 kapitolách pokrývá základní komunikační situace. Zamýšlena je především pro rychlé vyhledání informací při setkáních s cizinci za hranicemi i doma, hodit se vám ale bude také při soustavném studiu jazyka.
Zcela originálně koncipovaná učebnice je určena pro školy, kursy i samouky. Systematický a podrobný výklad latinské mluvnice, základy slovní zásoby, rozsáhlý studijní i procvičující materiál, graficky rozlišené na studijní minimum.
Zkrácená verze učebnice Literatura pro 1. ročník SŠ vychází z původní učebnice, lépe ovšem reflektuje hodinovou dotaci (66, resp. 99 hodin ročně) předmětu český jazyk zejména na středních odborných školách