Nejprodávanější tituly - duben 2024
umění

Korespondence III
Závěrečný svazek třídílné korespondence tvůrců Osvobozeného divadla přináší jejich vzájemné listy z neveselých let 1969–1980.
umění

Korespondence III

315 Kč
Hyde Park Civilizace
Vítejte ve světě vědy a otázek současné společnosti. Ptáme se významných vědců a osobností naší civilizace. Vítejte v Hyde Parku Civilizace. Stejně jako oni, i my hledáme odpovědi. Pořad a kniha pro ty, co ví, že chtějí vědět.
umění

Hyde Park Civilizace

224 Kč
Uvnitř - Vně
Výbor zahrnuje texty z let 1976 až 1993; je doprovázen reprodukcemi drobných figurativních kreseb a skic z té doby i několika kresbami (s perforací) věnovanými poezii Vladimíra Holana.
umění

Uvnitř - Vně

234 Kč
Barokní architektura v Čechách
(2x)
Kolektiv historiků umění z Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR přináší ucelený pohled na příběh barokního stavitelství v Čechách a shrnuje výsledky dosavadního bádání do velkoryse koncipované monografie.
umění

Barokní architektura v Čechách

1 080 Kč
Pavel Mára
Pavel Mára patřil již v sedmdesátých letech k několika málo fotografům v Československu, kteří svoji volnou tvorbu realizovali v barvě, navíc většinou ve velkých formátech. Publikace je založena na kontrapunktu barevných a černobílých fotografií.
umění
Ukázky

Pavel Mára

594 Kč
Kutná Hora
(1x)
Jako další z edice UNESCO vydává nakladatelství FOIBOS BOOKS knihu o historickém jádru Kutné Hory s chrámem sv. Barbory a katedrálou Nanebevzetí Panny Marie v Sedlci.
umění

Kutná Hora

431 Kč
Tugendhat, dům na rozhraní dějin
Vila Tugendhat je jedním ze tří–čtyř děl, které jsou přelomem v kulturních dějinách. Její příklad je nesmírně silný. Po desítky let ovlivňoval architekturu a její tvůrce po celém světě – a ovlivňuje stále. Její poselství je univerzální.
umění

Tugendhat, dům na rozhraní dějin

459 Kč
Naprej!
Kniha se zabývá architekturou, která od 16. do 21. století sloužila a slouží sportovním a tělovýchovným aktivitám v českých zemích.
umění

Naprej!

660 Kč
Plátna pro velké černé oči
Publikace "Plátna pro velké černé oči - Cikáni v díle Míly Doleželové" vychází jako katalog ke stejnojmenné výstavě (9.4. - 15.8.2010) Muzea romské kultury v Brně.
umění

Plátna pro velké černé oči

32 Kč
Portraits
(1x)
Druhý svazek fotografických cyklů obsahuje Sudkovu portrétní tvorbu. Anglické vydání.
umění

Portraits

637 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 248 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 25 > >>