Antonín Dufek

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Kurátor fotografické sbírky Moravské galerie v Brně. Vystudoval gymnázium a dějiny umění na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Brně.

Získal cenu Osobnost české fotografie za dlouhodobý přínos fotografii. Přednáší v Evropě i Spojených státech.

Nahoru

Antonín Dufek v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Nejsou slevy jako slevy - na pár dnů např. i komiksy a knihy o umění levnější až o 80%

E-shop Kosmasu nabízí tři tématické okruhy knih s mimořádnými slevami. Je to jen na pár dnů a tak je dobré se hned podívat, jestli mezi těmi vybranými publikacemi není nějaká právě pro vás. Přes 100 knih z beletrie, pak umění zastoupené...
Zobrazit celý text
Recenze

MeziŘádky Zdenko Pavelky

Tentokrát se literární redaktor a kavárník vydal ve svém pravidelném knižním rozhlasovém pořadu Víkendové přílohy stanice Vltava na výstavy. A protože dobrá výstava má svůj katalog nebo i třeba souběžně vydanou monografii, návštěvou výstavní síně to rozhodně končit nemusí.
Ukázky

Bauhaus čili jak kutila avantgarda

Ne, tohle není katalog ze supermarketu pro kutily! Jde tu o historii, myšlenky a inspirace výmarského učiliště, které se od roku 1919 snažilo užitečně a po novém spojit umění a řemesla. A zanechalo stopu v každém uměleckém oboru. A...
Zobrazit celý text
Recenze

Knihy a nekonečno

Karel Kerlický, nakladatelství KANT, zjistil, že dělá některé knihy s obsahem nekonečna. Poprosili jsme ho, aby si tenhle nález nenechal pro sebe.
Další články