Nejprodávanější e-knihy - květen 2024
báje a legendy

Mapy smyslu - 20%

Lidé různých kultur i dob si vyprávějí mýty a příběhy. Čím to je, že tato vyprávění mají tak podobnou strukturu? Co to vypovídá o lidské mysli, morálce i o světě vůbec?

báje a legendy
Ukázky

Mapy smyslu

488 Kč
390 Kč
Severská mytologie - 20%
(12x)
Severské mýty převyprávěné populárním spisovatelem fantasy Neilem Gaimanem.
báje a legendy
Ukázky

Severská mytologie

198 Kč
158 Kč
Golem - 20%
V jedinečné knize podivuhodných příběhů a pověstí od Eduarda Petišky se dozvíte mnohé o životě slovutného rabína Löwa, o jeho dětství, rozmluvách s císařem Rudolfem II. i o stvoření tajemného golema. Knihu ilustrovala česká výtvarnice Libuše Vendlová.
báje a legendy
Ukázky

Golem

269 Kč
215 Kč
Pes s drdolem - 20%
V jedinečné sbírce grónských pohádek a mýtů najdete – až na několik výjimek – texty v češtině dosud nepublikované. Jejich rázovitost vyplývá ze specifického způsobu života Inuitů v drsných přírodních podmínkách.
báje a legendy
Ukázky

Pes s drdolem

269 Kč
215 Kč
Praha strašidelná - 20%
Mrazení v zádech zaručeno. Dvanáct strašidelných příběhů pro děti i rodiče. Praha byla odjakživa město zasvěcené magii. A přízraky z nejrůznějších legend tu přežívají dodnes – stačí jen vědět, kde je hledat.
báje a legendy
Ukázky

Praha strašidelná

249 Kč
199 Kč
Afrika legend a skutečnosti - 20%
Kniha o Africe, jaká tu dosud nebyla! Kombinace fiktivních příběhů a věcných informací o nespočtu afrických zvířat. Pohádky o nich pro děti, bajky i pro dospělé, fakta o Africe a její zvířeně pro všechny.
báje a legendy
Ukázky

Afrika legend a skutečnosti

189 Kč
151 Kč
Nejkrásnější pověsti - 20%
Chráněná oblast Moravského krasu je doslova protkána tajemnými místy, opředenými nekonečnou řadou krásných pověstí.
báje a legendy
Ukázky

Nejkrásnější pověsti

199 Kč
159 Kč
Dudáci, draci a kouzelné víly - 20%
(2x)
Irské rčení praví, že jediný způsob, jak zachovat příběh, je předat ho dál. Zkušená autorka i cestovatelka Liba Švrčinová-Cunnings si toho je dobře vědoma, a tak se díky ní čtenáři seznámí s řadou legend a příběhů spojených s dávnou historií.
báje a legendy
Ukázky

Dudáci, draci a kouzelné víly

199 Kč
159 Kč
Pověsti staré Prahy - 20%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy
Ukázky

Pověsti staré Prahy

109 Kč
87 Kč
Vampyrismus & Magia posthuma - 20%
(1x)
G. Maiello popisuje vampyrismus v historickém kontextu, opírá se nejen o doklady lidové slovesnosti a literární citace, ale i o četná autentická svědectví a ověřené zprávy včetně archeologických nálezů, analyzuje je a interkulturálně porovnává.
báje a legendy
Ukázky

Vampyrismus & Magia posthuma

149 Kč
119 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 11 položek
1 2 > >>