Polévka je pro nás zosobnění domova, prostředí, kde žijeme a cítíme se dobře. Misky od českých a slovenských designer ůpředstavují právě to, co považujeme za tak důležité — kořeny a tradice. Naplnily jsme je polévkami ze všech koutů světa.
Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální, a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, ...
Rybí maso je zdravé, to je známá věc. A přitom není ryba jako ryba: Existují křehké, aromatické ryby s jemnou chutí jako pstruh, ale také intenzivně chutnající druhy jako losos nebo okoun.
Rýži má rád celý svět. Rýže je mnohem víc než jen příloha. Je zdravá, neobsahuje lepek a s více než 800 odrůdami je nejdůležitější a nejvšestrannější základní potravinou na světě.
Kuchařka S Alishou v kuchyni, s radostí a bez stresu, vychází z dlouholetého food&cook blogu AlishaEasyCooking. Většinu jídel lze připravit z cca pěti hlavních ingrediencí, do 30 minut a s minimem špinavých hrnců.
Kuchařka plná fotek a receptů, které splní každou vaši sladkou touhu. Nechte se navnadit jedním z více než sedmdesáti lahodných receptů, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky!
Bleskové recepty jsou věnovány hospodyňkám, které mají na vaření málo času, a přesto chtějí připravit dobrý rychlý oběd nebo večeři. Většina by se měla vejít do půl hodiny a některé i do dvaceti minut.
Sešitek obsahuje většinou recepty na jednoduchá jídla. Předpokladem pro jejich přípravu jsou kvalitní suroviny a zelenina pěstovaná přirozeným způsobem bez použití umělých hnojiv. Pokrmy jsou většinou z drůbežího masa nebo ryb.
Vařit při jednom pro toho, kdo si potrpí na maso, ale i kdo ho z nějakého důvodu nechce? S naší ojedinělou kuchařkou to nebude žádný problém!
Kniha vychází z myšlenky tolerantního flexiteriánství, kdy jídlo má být pro všechny příjemným zážitkem.
Takové jídlo pečené na plechu, to je opravdu praktická věc. V troubě se vlastně připravuje samo, jen občas něco zamícháte nebo přidáte další přísady, aby všechno bylo hotové současně.
Přísloví říká, že „někdy méně je více“. A opravdu – pokud chytře zkombinujete několik kvalitních surovin, můžete vykouzlit během okamžiku voňavé a chutné pokrmy. Nakupování mála surovin ušetří čas a usnadní přípravu.
Když před osmi lety vyšla Ivě Kohoutkové knížka Pečeme bez lepku, nenapadlo ji, že tím nekončí. Její knížka měla úspěch, a tak následovala další – Vaříme bez lepku. A nyní tu máme Cukroví bez lepku!
Požitkářská kuchařka Forbes Cooking není jen výčtem receptů, ale předlohou pro sváteční i všední dny, které se díky ní zalesknou bohatstvím chutí a vůní. Projezte se světovými kuchyněmi a nechte se podmanit jejich hojností a dekadencí.
Podle knihy špičkového britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye uvaříte skvělé pokrmy prostě za chvilku. Navíc při každém vaření budete stále rychlejší díky Gordonovým zkratkám a šikovným trikům, které zkrátí dobu přípravy a uspíší vaření.
Foodblogerka Die Wölkchenbäckerei nabízí sbírku receptů pro každého, kdo se snaží zhubnout a mění proto jídelníček, zároveň se nechce obejít bez chleba, koláčů a jiného pečiva.
Kniha pomůže řešit otázky, se kterými jste se jistě setkali při grilování, ale nevěděli jste, na koho se obrátit, aby vám poradil. Povede vás na každém kroku pečením na otevřeném ohni: od výběru a koupi grilu až po bezpečné zapálení ohně.
. Pokud chcete hubnout a zhubnout jednou provždy, je třeba hlavně omezit přísun sacharidů. Jenže je tolik dobrot, kterých se nechcete vzdát! Třeba nechcete přijít o víkendovou grilovačku s přáteli. S touto kuchařkou však může být všechno jinak!