Nehledejte zde návody k výrobě alchymistických elixírů. Tahle kniha vás zavede do tajemně zakouřené černé kuchyně našich prababiček, do barokní a středověké vesnice, aby vám ukázala, že příprava jídla byla rituálem, udržujícím prosperitu rodu i řád světa.
V dalším díle tajných receptů naší babičky si uděláme výpravu do staročeské kuchyně. Tradiční, léty prověřené rodinné recepty, přijdou k chuti i dnes a obohatí váš jídelníček. Ilustrace pocházejí ze starých obrázků a pohlednic týkajícíh se kuchyně.
Kniha obsahuje dvanáct kapitol podle měsíců v roce. Každý měsíc má svou poetiku, své svátky a rituály, ale i praktický dopad - jak vše dětem vysvětlit, včas si připravit, na nic nezapomenout?
Nejobsáhlejší kuchařská kniha autora knižních bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Kniha obsahuje 762 fotografií a 431 receptů krok za krokem je přehledně řazeno do 23 kapitol.
Rádi si pochutnáte na výživném jídle, ale chcete si hlídat energetický příjem? Hledáte lahodná a živinami nabitá jídla? Plný talíř inspirace vám teď předá food blogerka Kateřina Pergnerová alias @bananecek.
Už nemusíte chodit do cukrárny! Josef s Terezou vás nenechají v troubě a poradí vám, jak si ty největší dobroty upéct snadno doma, tak abyste jimi mohli pohostit i nečekanou nedělní návštěvu. Co dělat, když těsto nekyne?
Po třiceti letech vychází druhé české vydání této legendární kuchařky. Nejen u nás, ale po celém světě je tato kniha nazývána biblí italské kuchyně. Vznikla aktualizací starých osvědčených postupů a chutí.
Snadné a rychlé recepty z dostupných surovin pro celou rodinu! Polévka z pečeného květáku s kari, sekaná s červenou čočkou, špenátové muffiny s mozzarellou nebo cibulový quiche s tymiánem – už se vám sbíhají sliny?
První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa.
Připravila jsem pro vás něco opravdu velkolepého! Nejnovější kniha v mé kolekci se chystá rozvonět váš vánoční čas. Samozřejmě nebude chybět má tajná sbírka receptů, kterou jsem si vylepšovala celý svůj život.
Sešitek obsahuje většinou recepty na jednoduchá jídla. Předpokladem pro jejich přípravu jsou kvalitní suroviny a zelenina pěstovaná přirozeným způsobem bez použití umělých hnojiv. Pokrmy jsou většinou z drůbežího masa nebo ryb.