Kniha voňavých receptů, které po dobu deseti let vycházely na stránkách časopisu pro děti Raketa. Tereza Beránková je žena mnoha talentů a vaření je její vášeň.
Tato kniha je o jídle a o hubnutí, ale proto to ještě nemusí být nuda. Naopak. Je to zábavné. Můžete jíst úplně všechno. Cokoli chcete. Rozdíl je jenom v deseti kaloriích denně. A taky třeba v tom, že si zmrzlinu dáte do mrazáku úplně dozadu.
Abecedně řazený obrázkový slovník pro labužníky, kteří se nechtějí omezit pouze na znalost domácí české kuchyně. Lexikon obsahuje také slova, názvy a výrazy, které labužníkovi pomáhají v cizině nakupovat či objednávat si jídlo v restauraci.
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře?
Požitkářství sice nemusí hrát ve Vašem životě takovou roli jako ve starém Římě, přesto nezapomínejte, že v pravé lásce (i v té k dobrému jídlu a pití) je vždy skryta smyslnost.
Chilli papričky se v současné době setkávají se stále vyšší popularitou, a to hlavně díky svému pozitivnímu vlivu na lidské zdraví. Kuchařka obsahuje originální recepty nejen na domácí chilli omáčky a pasty, ochucené oleje a džemy či marmelády, ale i
Annabel Karmel přichází s další knihou plnou vynikajících a nikdy nezveřejněných receptů připravených z prvotřídních ingrediencí s významnou nutriční hodnotou.
Autorka seznamuje se zákulisím mezinárodního vinařského světa, s jeho historií, nejvýznamnějšími místy a s některými z nejcharismatičtějších osobností.