Ještě dříve než senátorem byl Václav Láska houbařem. Dodnes zůstává houbami posedlý – samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. A celá jeho knížka houbami voní. Ať už to jsou příběhy a vyprávění z lesů, luk a parků, nebo kulinářské rady, recepty atd.
Tato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je doplněna fotografií hotového jídla.
Různorodé recepty – Houby a lesní plody můžete zavařovat, nakládat, vařit z nich běžné pokrmy nebo lahůdky pro zvláštní příležitosti. Ať už je nasbíráte sami, nebo koupíte čerstvé na trhu – jsou to skutečné poklady pro každého kuchaře.
Příroda před naším prahem je plná kulinářských pochoutek! Nemusíme jít až do pravěku za poznáním toho, co všechno naši předkové dokázali z okolní přírody pro sebe využít k snědku.
Inspirujte se mimořádnou kuchařskou knihou, která vám dokáže, že i v kuchyni s nízkým obsahem sacharidů a bez lepku se nemusíte vzdát chleba, housek ani jiného pečiva!
Vařte z toho nejlepšího, co sezona nabízí! V druhém dílu nové řady kuchařek časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce září, říjen a listopad, ve kterých zazáří sezonní zelenina, brambory, houby a ovoce. Máme pro vás tipy na zeleninová jí
Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně čeledínů.
Začtěte se do pohádkového příběhu o dráčku Gustíkovi a jeho kamarádech čarodějnici Berenice a kocouru Vrnivousovi a vyzkoušejte spolu s nimi uvařit spoustu vynikajících jídel podle receptů!
Největší český portál o vaření Toprecepty.cz vybral do knihy Naše chalupářská kuchařka ty nejlepší letně laděné recepty. Ověřené mnoha laickými kuchaři, vhodné nejen pro chalupáře, zahrádkáře a ty, kdo na chalupě tráví chvíle odpočinku.
Období, kdy končí zima a začíná jaro, je odjakživa silným poutem spojeno s půdou, probouzející se přírodou a plodivou sílou. To vše se prolnulo i do křesťanského prožívání, které pevně formovalo duchovní i materiální svět našich předků.
Kniha je určena pro širokou veřejnost - milovníky gastronomie (zejména ryb, zvěřiny a lesních plodů), pro cestovatelské nadšence a milovníky Severských tradic či „vyznavače“ fenoménu hygge. Recepty jsou jednoduché a suroviny jsou u nás dostupné.
Když začnete vařit podle této vietnamské kuchařky, zjistíte, že potřebujete jen hrstku surovin a pak se budete snažit vyvážit sladkou, kyselou, slanou, hořkou, ostrou a umami chuť. Udělejte si doma jednoduché vietnamské jídlo!
Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně – lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým italským manželem Fernandem.