Sylva Petrová - České sklo
Doručení po ČR zdarma

České sklo

Nakladatel: Gallery 2001
Rozebráno
1 615 Kč
pohlídat

Anotace

První publikace tohoto rozsahu, která přibližuje klíčové momenty a okolnosti vývoje světového fenoménu - české individuální sklářské produkce - za posledních 55 let. Autorka, mezinárodně uznávaná autorita v oboru moderního skla, v současnosti profesorka na Univerzitě v Sunderlandu ve Velké Británii, do knihy vložila svoje více než 15leté...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

České sklo

(...) Sylva Petrová sepsala o daném fenoménu knihu, jejíž záběr nemá u nás obdoby. Rozebírá školství, výstavy, sympózia, věnuje se klíčovým osobnostem, sleduje generační rozdíly, všímá si využívání rozdílných technik a vše dotahuje až do současnosti. Po souvislém textu členěném do šesti stěžejních kapitol pak přichází ještě informačně obsažná, graficky odlišená příloha. Přes sto šedesát zmiňovaných umělců je představeno fotografickým portrétem, stručným medailónem, výběrem z bibliografie. Navíc ještě soupis všech důležitých sklářských přehlídek od roku 1945 - domácích i zahraničních. To jsou pro každého, kdo se o sklo hlouběji zajímá, nedocenitelné pomůcky!

Velkoryse vypravený příběh půlstoletí českého skla

(...) V pěti oddílech je podán přehled škol, ateliérů, tvůrců a úspěchů. Šestý tvoří portréty a medailony tvůrců, soupisy výstav a výběrová bibliografie - cenný dokumentační materiál jistě i pro příští generace. Podle autorky však tato kniha nemá být vyčerpávajícím dějepisem výroby skla v Čechách, ale především historií přínosů českých umělců k vývoji moderního výtvarného sklářství ve světě. I tak jde ovšem o první takto rozsáhlou publikaci na téma sklo. O knihu navíc krásnou (grafická úprava Rostislav Vaněk) a pečlivě připravenou.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
České sklo
Autor:
Petrová, Sylva
Nakladatel:
Gallery
EAN:
9788086010441
ISBN:
80-86010-44-9
Doporučená prodejní cena:
1 900 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 284 stran, česky
Rozměry:
29 × 32 cm
Rok vydání:
2001