Nick Hornby - Fotbalová horečka

Fotbalová horečka

Nakladatel: BB art 2002
Rozebráno
170 Kč
pohlídat

Anotace

Jedenáctiletý Nick zažil v roce 1968 dvě věci, jednu přelomovou, druhou prakticky banální: jeho rodiče se rozvedli a otec jej vzal na fotbalový zápas Arsenalu. Od té chvíle fotbal poznamenal jeho život tak, že stal posedlostí, které musí uhnout z cesty všechno. Pokud neuhne, jako tato úsměvná autobiografie, fotbal to nemilosrdně převálcuje.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Ač nejsem zrovna fanynkou Premier League,tak jsem tuto knihu přečetla JEDNÍM DECHEM.Je naprosto bez chby a doporučuji všem (nejen fotbalovým nadšencům) si ji přečíst
Skvěle popsal, co zažívá spousta fotbalových fanoušků a kupodivu kniha téměř neutrpěla překladem. Jako doplněk nebo pohled z jiného úhlu bych doporučoval přečíst i Fotbalovou fabriku Johna Kinga.
Tahle knížka je o Arsenalu, ale také o fotbalu takovém. Knížka je plná zajímavých myšlenek a vtipů. Ukazuje Anglii takovou jaká je doopravdy.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Fotbalová horečka

(...) Hornby svou knihu pojal jednoduše: postupuje od zápasu k zápasu, je to však pouze jednoduchost zdánlivá, protože nikdy nezůstává jenom u suchého popisu klání (jinak je jeho styl anglicky suchý, jakož i přejemný humor a ironie, jichž se s oblibou dopouští), ale všímá si také jevů s fotbalem více či méně spojených. Je to svého druhu sociologická sonda, která však nenudí, jak bývá neblahou nutností sociologické sondy, a je to také svědectví o měnící se době a - samozřejmě - o nesnesitelně těžkém údělu, kterým opravdové fotbalové fanouškovství je.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Fotbalová horečka
Autor:
Hornby, Nick
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788072575626
ISBN:
80-7257-562-7
Doporučená prodejní cena:
189 Kč
Originál:
Fever Pitch
Překlad:
Podaný, Richard
Popis:
1× kniha, vázaná, 229 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2002