Raúl Rivero - Důkazy spojení

Důkazy spojení

Nakladatel: Fra 2004
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha je sbírkou črt, reportáží, minipříběhů či fejetonů vyprávějících příběhy obyčejných lidí postižených Castrovou represí. Na nejobyčejnějších situacích ukazuje, kam všude sahají chapadla Castrova aparátu, jak všetečná je lidská hloupost a zloba. Každá povídka má svého hrdinu - bývalého vězně, demonstranta, stárnoucí prostitutku, básníka, se...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Z ostrova nesvobody

(...) Důkazy spojení nejsou psychologicky propracovanou beletrií. Na přebalu knihy se říká, že jde spíš o literární dokument pořízený v nepřátelských podmínkách skrytou kamerou. (...) Kniha Raúla Rivera vyniká šíří expozice. Jeho švenkování kubánskou společností je širokoúhlé: opoziční novináři, taxikáři, křesťanské aktivistky, šmelináři, homosexuálové, svobodné matky, bachaři, básníci, prostitutky, donášející domovní důvěrníci, loajální úředníci. Hrdost se tu mísí s touhou přežít, zásadovost hraje okrajovou roli vedle přizpůsobivosti a touhy urvat si na chvíli kousek štěstí za každou cenu.

Malí velcí lidé aneb Drobná dramata z kubánské reality

(...) Rivero črtá dramatické události v životě disidentů, prostitutek, svobodných matek či mladých policajtů zdánlivě lhostejným perem reportéra. (...) Riverovy záznamy jsou tak drsně vytříbené, že nezbývá, než jim beze zbytku uvěřit a pochopit je. (...) Všichni víme, že "ostrov svobody" je dnes drcený botou odumírající a cynické diktatury, ovšem Riverova zpráva psaná v tradičním latinskoamerickém žánru tzv. crónicy před nás staví příběhy lidí, kteří tuhle realitu sami tvořili, bojují proti ní, či se ji snaží obelstít.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Důkazy spojení
Autor:
Rivero, Raúl
Nakladatel:
Fra
EAN:
9788086603230
ISBN:
80-86603-23-7
Doporučená prodejní cena:
99 Kč
Originál:
Pruebas de contacto
Překlad:
Škoda, Stanislav
Popis:
1× kniha, brožovaná, 176 stran, česky
Rozměry:
11 × 18 cm
Rok vydání:
2004 (1. vydání)