Nic Kelman - Holky

Holky

Nakladatel: Odeon 2005
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Protagonisty Kelmanovy kontroverzní prózy jsou bohatí byznysmeni se slabostí pro lolitky. Naštěstí netrpí nouzí: těch nevinně vyhlížejících striptérek, prostitutek, děvčátek v klubech, všelijakých nymfiček či dcerušek kamarádů je opravdu dostatek. A nezajímavý postarší chlápek se vždycky stane idolem dívek v baru, když vyjde najevo, že pojištění...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(9x)

Vaše hodnocení

Je radost číst knihu, která si na nic nehraje a vidí lidi takové, jaké jsou a ne takové, jaké bychom je pod vlivem náboženství, morálky, manželství a podobných věcí chtěli mít. Akorát mi tam neseděli ty citáty z Iliady, asi jsem to nepochopil a tak jsem je vynechával. Jinak super a doufám, že autor ještě něco podobného napíše.

Přečíst tuhle knihu pro mě jako pro ženu bylo velmi těžké a zraňující. Jenže ... mezi tím vším sexem, vulgaritou a zdánlivou povrchností je nejdůležitější ta skrytá mužská bolest a jejich prožitky skrze které se snaží vykoupit a získat alespoň trochu snesitelnosti žití. Teď už bych dokázala říct 'na, běž, pořiď si svou x-tou milenku, která bude o...
Více
Skutečně jsem čekal, že kniha bude vyprávět použitím šovinistického jazyka typu Americké psycho, jak bohatý muži využívají náctileté holky. Ale je tomu jinak. Spise je to popsane jako taková vzájemná symbioza. Holky potřebují bohaté muže a bohatí muži potřebují holky. Popsané myšlenky rozhodně nejsou nám mužům cizí ale rozum a morálka nám jaksi...
Více
Musím říct, že po přečtení téhle knížky jsou moje pocity mírně řečeno smíšené. Je sice pravda, že se to četlo jedním dechem. Ale na druhou stranu ve mně tato knížka zanechala zklamání ze světa, z mužů. Že bych dneska viděla všechny muže trošku jinak?
Holky jsou napsány tak obratně, až chlapa bolí za krkem, jak neustále přikyvuje, potkává obrazy a pocity z vlastního života a postupně se pročítá až do sklíčené nevyhnutelnosti osamění. Uff, těžko se hledají argumenty proti téhle obnažené 'pravdě'.
Knížka rozhodně není jen pro muže; já jsem z ní měla pocit jako Lili - smutek, a pak snahu něco se sebou dělat.
Erotický román plný důvodů z hlubokému zamyšlení. Mého zamyšlení - protože takhle jsem si muže často představovala; protože mě to nutí si představit, jak by na četbu takové knihy reagovala 13letá holka (nejspíš nijak, nic z toho by nepochopila, byla by to jen erotika). Protože je to vlastně kniha plná věcí, které jsou dost přes čáru, a přesto vás...
Více
Původně jsem čekala, že z téhle knížky budu mít špatný pocit a říkat si, jaký jsou chlapi potvory a holky chudinky. Nakonec mi bylo jen smutno. Knížka je výborně psaná, hodně realistická, poučná. Doporučuju.
Byla jsem na tu knihu velmi zvědavá, ale nebyla zase tak skvělá, jak jsem očekávala...Nebyla špatná, ale nic extra taky ne.
Zobrazit další (6)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kelmanovo vítězství

Ženy s románem Holky nemohou souhlasit už principielně, ale i kdyby Kelman nevyhrál válku, ve které bojuje, z této bitvy vychází jako svrchovaný vítěz.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Holky
Autor:
Kelman, Nic
Nakladatel:
Odeon
Edice:
Světová knihovna
EAN:
9788020711960
ISBN:
80-207-1196-1
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Originál:
Girls
Překlad:
Flemr, Jan
Popis:
1× kniha, vázaná, 160 stran, česky
Rozměry:
12,5 × 20 cm
Rok vydání:
2005 (1. vydání)