Jan Bažant - Knihovna

Knihovna

Nakladatel: Paseka 2006
Rozebráno
242 Kč
pohlídat

Anotace

Detektivní román o umění, starých tiscích a těch, pro něž jsou knihovny cennější než jejich vlastní život. Teatrální vražda ve zbrusu nové pražské ústřední knihovně na Letné je jako ruská matrjoška, ale je to neustále pachatel, kdo panenky jednu po druhé otevírá, aby před policisty nakonec vítězoslavně otevřel tu poslední, nejmenší. Samozřejmě že v...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Jan Bažant: Knihovna

(...) Je to dobře napsaná kniha, výjimečná i plná odkazů a obvyklostí. Napínavá i střídmá, místy zatížená mnohomluvností a posedlostí vysvětlováním, klasická i moderní, dynamická a uchvacující. Pokud by Jan Bažant někdy pomýšlel na to opustit svůj vědecký post, nestabilní pozice autora detektivek by ho jistě vítala s otevřenou náručí.

Téměř detektivní příběh o pražském Belvederu

(...) Autor byl k této své první beletristické práci přiveden, když psal svou monografi Pražský Belveder a zaalpská renesance. Nakladatelství o jeho knize uvádí, že děj je vymyšlený, ale všechny zmíněné historické postavy, události a umělecké památky jsou skutečné. To vše, i atraktivnost současného i historického prostředí Prahy, jistě přivábí čtenáře. Ten se však nedočká detektivky v pravém slova smyslu a není vyloučeno, že se v spleti příběhů, osob a vypravěčů poněkud ztratí.

Jan Bažant Knihovna (Paseka)

(...) Bažant napsal nesporně dobrý a zajímavý román. V české obdobě Ecova Jména růže vzrušují úvahy o umění a dějinách stejně jako vyšetřování vraždy. Minulost si přisvojuje přítomnost a mrtví mluví s živými. "Realita" dneška vyjádřená prací s počítačem plynule přechází ve snění. Pravda, na román s vysokou úrovní je Knihovna chvílemi příliš popisná, jako by měla strach z nepochopení, jinde chybějí souvislosti a příběh je rázem rozeklaný jako hadí jazyk. Konec vše utne s nečekanou příkrostí. Ale co mělo být řečeno, řečeno bylo.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Knihovna
Autor:
Bažant, Jan
Nakladatel:
Paseka
EAN:
9788071858133
ISBN:
80-7185-813-7
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 320 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)