Alan Weisman - Svět bez nás

Svět bez nás

Nakladatelé: Argo, Dokořán 2008
Svět bez nás

Svět bez nás

448 Kč
Skladem
448 Kč
Rozebráno
305 Kč
pohlídat

Anotace

Myšlenkový experiment, který se stal bestsellerem New York Times a za nejlepší populárně-vědeckou publikaci roku 2007 byl vyhlášen hned dvěma magazíny - Time Magazine a Entertainment Weekly.
Zajímalo by vás, co by se stalo, kdyby ze dne na den z naší zeměkoule zmizeli lidé? Jak dlouho by zůstaly po lidech na naší zemi stopy? Jak rychle by se...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Svět bez nás. Oddechl by si?

(...) Co by se stalo, kdyby ze dne na den zmizeli lidé z celé planety? A on ji začal rozvíjet dál: Jaké stopy by po nás zůstaly? Jak rychle by zanikla města, dálnice, památky? Jak dlouho by se planeta zbavovala jedů, plastů, oxidu uhličitého? Jací živočichové by na náš odchod doplatili a pro které by naopak přišel ten pravý čas? A kdo by se ujal vlády na Zemi? Zajímá-li někoho jen stručná odpověď: nejdéle by vydržely bronzové sochy, umělá hmota a radiové vlny. Ale tato fakta rozhodně nejsou na knize tím nejzajímavějším.Tím je zasvěcené putování autora po různých koutech Země a seznamování čtenářů se stavem, který byl kdysi, před rozvojem civilizace - a odhadem stavu, který by přišel po nás.

Země bez lidí: konec švábů, ráj pro ptáky

(...) Odvážný experiment, který byl časopisem Time vyhlášen jako nejlepší populárně-vědecká publikace roku 2007, vydala včera česky nakladatelství Argo a Dokořán. (...) Autor se zabývá tím, co by z dnešního životního prostředí člověka zmizelo nejdříve, a naopak, které artefakty by přetrvaly desetiletí či staletí. Počítá také to, které živočišné druhy jsou na lidech závislé, a tedy by vyhynuly, a které by se naopak lépe rozvíjely. Weisman postavil své hypotézy na expertizách inženýrů, konzervátorů umění, klimatologů, zoologů, biologů, astrofyziků, paleontologů a dalších odborníků a napsal knihu, která jedinečně pohlíží na vliv člověka na životní prostředí.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Svět bez nás
Autor:
Weisman, Alan
Nakladatel:
Argo, Dokořán
Edice:
Aliter
EAN:
9788025700723
ISBN:
978-80-257-0072-3
Doporučená prodejní cena:
359 Kč
Překlad:
Loupová, Hana
Popis:
1× kniha, vázaná, 412 stran, česky
Rozměry:
14 × 20 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)