Jaromír Jech - Krakonoš

Krakonoš

Nakladatel: Plot 2008
Rozebráno
431 Kč
pohlídat

Anotace

Vládce hor, pán podzemí, tajemný mnich, zuřivý démon, poťouchlý jízlivec nebo ochránce chudých a spravedlivých? Monumentální souborná práce Krakonoš s podtitulem Vyprávění o vládci Krkonošských hor od nejstarších časů až po dnešek je komentovaným literárním průvodcem, ale současně také čítankou obsahující pozoruhodné literární a významné folklorní...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Krakonoš: Z očí se lidem ztratil v roce 1668

(...) Kniha se na základě komentovaných ukázek jednotlivých textů o Krakonošovi, napsaných či zachycených v průběhu pěti staletí, zabývá původem, proměnami a vzájemným ovlivňováním příběhů na dané téma v českém, německém, polském a latinském jazykovém prostředí. " Jechův Krakonoš představuje totiž dosud nejpodrobnější monografii, věnovanou této ojedinělé postavě, a zároveň jednu z našich nejrozsáhlejších domácích folklorních monografií vůbec."

KRAKONOŠ Bůh mnoha tváří

(...) Od této knížky se neodtrhnou malí ani velcí - jsou v ní totiž shromážděny všechny historické zmínky o Krakonošovi i desítky krakonošovských pohádek, pověstí a povídek od českých, německých a polských autorů.

Kniha vypráví, jaký byl Krakonoš

(...) Jechův Krakonoš představuje dosud nejpodrobnější monografii věnovanou této ojedinělé postavě a zároveň jednu z tuzemských nejrozsáhlejších folklorních monografií vůbec. Podle autorů může oslovit jak milovníky příběhů o Krakonošovi, tak čtenáře, kteří chtějí poznat širší kulturní kontext těchto vyprávění.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Krakonoš
Autor:
Jech, Jaromír
Nakladatel:
Plot
EAN:
9788086523910
ISBN:
978-80-86523-91-0
Doporučená prodejní cena:
479 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 440 stran, česky
Rozměry:
17 × 23 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)