Noam Chomsky - Intervence

Intervence

Nakladatel: Knižní klub 2008
Rozebráno
206 Kč
pohlídat

Anotace

Intervence patří mezi Chomského nejlepší knihy. Je typickou ukázkou autorova ostře kritického pohledu na domácí i zahraniční politiku Spojených států, Izraele a Británie. Chomsky formou stručných esejů/kapitol, majících podobu téměř deníkových záznamů, zachycuje období po 11. září 2001 prakticky až po dnešek. První esej Lekce, ze které jsme se...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Tato kniha mi snad deset let ležela v knihovně, aniž bych ji přečetla. A ukázalo se to jako výhoda, protože některá Chomského tvrzení jsem mohla hodnotit se znalostí nových informací. I když se mi kniha v mnohem zdála příliš zjednodušující, rozhodně klade nepříjemné otázky, které nutí k zamyšlení, a to nikdy ničemu neublíží.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zneužitelný bojovník-myslitel

(...) Proč tedy Intervence číst? Hlavně proto, co z nich plyne v celkovém kontextu. Podstatou díla Noama Chomského nejsou jeho politické texty, ale fascinující lingvistické teorie o univerzální podstatě gramatiky. Od padesátých let Chomsky dokazoval, že jazyk je lidem dán uceleně a že má univerzální podstatu. Jeho přelomové lingvistické bádání ovšem mimo intelektuální a akademické kruhy nikoho nenadchne ani nerozčílí a tržní literární prostředí časem zkreslilo představu o tom, kdo Chomsky je. (...) Za přečtení stojí ale hlavně poslední text s názvem Velká duše moci věnovaný lehkosti, s jakou se intelektuálové schopní zdravého kritického myšlení dokážou zaprodat. (...) Tenhle inteligentní a nedogmatický text ukazuje Chomského opravdu jako myslitele, a ne jako hrdinu klipů na YouTube - a tak je to správně.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Intervence
Autor:
Chomsky, Noam
Nakladatel:
Knižní klub
EAN:
9788024221434
ISBN:
978-80-242-2143-4
Doporučená prodejní cena:
229 Kč
Originál:
Interventions
Překlad:
Josefík, Josef
Popis:
1× kniha, vázaná, 216 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,1 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)