Daniel Wolf - Ochlazení

Ochlazení: Špionážní thriller z blízké budoucnosti

Nakladatel: Prostor 2008
Rozebráno
342 Kč
pohlídat

Anotace

Příběh vypravěče K., který ve službách české zpravodajské služby začíná svou pouť od Běloruska v kapitole uvozenou slovem Proměna, pokračuje obloukem přes pobyt v Čechách (Zámek), v Americe a Izraeli (Amerika) a končí v Rusku (Proces). Odkaz na dílo Franze Kafky má své opodstatnění. Svět kafkovských hrdinů je samozřejmě jiný: zatímco nejistota je...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Poutavé, realistické, chytne a nepustí. Vřele doporučuji.

Skálo, ta kniha se Ti opravdu podařila - čte se výtečně a tak ji upřímně doporučuji všem čtenářům. Kamarád Malý.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zapadlé proroctví o ochlazení

(...) Autor dává přednost obsahu před účinkem, řádu před chaosem. Vypráví vše po pořádku, bez zámlk a větších překvapení. Nesnižuje se k módním trikům, jako je přeskakování mezi více dějovými plány; nejsou tu ani prudké střihy v tom nejnapínavějším. Zato nabízí bohaté odškodné: profesionální, precizní styl, poutavý příběh, vesměs skvělé dialogy a přitažlivého protagonistu. (...) Pomineme-li opravdu mimořádný souběh okolností, Ochlazení je výborná četba i pro teplejší a klidnější měsíce, než byl letošní leden. Ať už je Daniel Wolf kdokoliv, jeho literární existence by neměla zmizet jen tak v prostoru.

KNIHA: Špionážní román takřka z dnešních dnů

(...) Ovšem velký český špionážní román, který by promlouval k nedávné minulosti či k současnosti, chyběl. Nepochybně potřeboval čas. Objevil se až před loňskými Vánocemi - Ochlazení od Daniela Wolfa. (... ) Autor už v úvodu přiznává, že Daniel Wolf je pseudonym, který používá proto, že se "zabývá otázkami bezpečnosti". Z jeho stránek přímo čiší, jak hluboce poznal svět špionáže, jeho triky a metody. Rovněž všechna místa, do kterých svého hrdinu posílá, má důkladně zmapovaná, až do neuvěřitelných podrobností způsobu tamního života - je výborný pozorovatel. (...) Ochlazení je vynikající špionážní román, který můžeme srovnávat s nejlepšími díly západními, navíc je vysoce aktuální.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Ochlazení
Autor:
Wolf, Daniel
Nakladatel:
Prostor
EAN:
9788072602049
ISBN:
978-80-7260-204-9
Doporučená prodejní cena:
380 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 372 stran, česky
Rozměry:
12 × 21,5 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)