- AntiRatzinger
Snížená cena

AntiRatzinger: Protipapežský pamflet

Nakladatel: Grimmus 2009
Rozebráno
26 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha vyšla anonymně v Itálii. Okamžitě tu způsobila poprask a zařadila se mezi bestsellery. Analyzuje a kritizuje Ratzingerovu politiku a názory, např. na potraty, antikoncepci, sexuální zneužívání v církvi atd. První část spisu sleduje Ratzingerovu cestu k moci (od jeho příjezdu do Říma v roce 1981 až po jeho první encykliku v lednu 2006) a...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

AntiRatzinger. Protipapežský pamflet.

(...) Pamflet autorovi umožňuje být břitký a výsměšný, umožňuje interpretaci faktů volnou literární cestou. A italský anonym těchto možností bohatě využívá. Například nechá představitele všech monoteistických náboženství mezi sebou vést pomyslnou e-mailovou korespondenci. První část knihy zkoumá instrukce, přednášky a výroky, které někdejší mnichovský arcibiskup, vydal a proslovil od příchodu do Říma (kde se roku 1981 stal prefektem Kongregace pro nauku víry, historicky navazující na inkvizici) až po jeho první papežskou encykliku z ledna 2006. (...) Rostoucí vliv Benedikta XVI. je anonymnímu autorovi symptomem závažného kulturního zchudnutí, epidemického smutku a rostoucí nedůvěry v to, co člověk je a dokáže. V tomto smyslu je poselství pamfletu AntiRatzinger (v originálním vydání nazvaném ještě důrazněji - Contra Ratzinger/Proti Ratzingerovi) víc než naléhavé.

Vychází pamflet proti papeži

(...) Jako většina hanopisců je i tento ironicky neuctivý a už na začátku nenechá nikoho na pochybách. V úvodu doporučuje, že pamflet je "vhodný jako výklad, nutný jako sebeobrana". Kniha se tematicky člení do dvou částí: ta první se zastavuje u klíčových okamžiků Ratzingerovy kariéry, ta druhá je volnější úvahou na téma papež, náboženství a svět. (...) "Téma je provokativní, ale ničeho se neobáváme," říká nakladatel Roman Schmidt. Podle Schmidta není Antiratzinger vulgární knihou, ale břitkou, jízlivou analýzou papežových projevů, kritikou jeho vztahu k islámu, potratům a antikoncepci. "Myslím si, že v posledních letech tu panuje zbytečná úcta k autoritám," dodává nakladatel.

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
AntiRatzinger
Nakladatel:
Grimmus
EAN:
9788090283138
ISBN:
978-80-902831-3-8
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 200 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)