Petra Hůlová - Čechy, země zaslíbená
Ke stažení Info OKO

Čechy, země zaslíbená

Nakladatel: Torst 2012
Ihned
148 Kč

Anotace

Hrdinka nového románu Petry Hůlové přijíždí do Čech, aby si vydělala. Příběh Olgy je výpovědí o nelehkém životě v cizí zemi. Vyprávění se pokouší vyrovnat se se stereotypy, týkajícími se jak Ukrajinců, českých zaměstnavatelů a neziskových organizací, tak žánru "gastarbeiterského románu", který životy svých hrdinů často redukuje na boj za slušnou...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(9x)

Vaše hodnocení
Zajímavý, čtivý román.
Velice netradicni tema, zivot ukrajinskych pristehovalcu a jejich pohled na nas ,,bohate cechy,, kteri maji vlastne vse! Kniha me velice zaujala, uz jenom z toho duvodu, ze ted ziji nejaky cas v zahranicich a vlastne patrim take k takove ,,ukrajinske,, mensine. Doporucuji precist!
Petra Hůlová psát umí. Knížka je neobvyklá tématem, kterému se věnuje - život Ukrajinců u nás. Je takovou sondou do duše jedné Ukrajinky, která přišla do Čech za lepší živobytím. Knížka mě občas trošku nudila. Přečetla jsem jí ráda, ale na hodnocení jedna ji něco chybí. Kdybych knížku nepřečetla, tak by mě to zase tak moc nemrzelo.
Je nepochybné, že autorka se od své vynikající "mongolské" prvotiny Paměť mojí babičce hodně posunula. Otázka je ovšem kterým směrem - za mne tedy jednoznačně zpět. V podstatě bezdějová linie se schematickými postavami (třeba Danka z Tísně) na konci ještě zpochybněna věrohodností vypravěčky. Nemohu se zbavit dojmu, že z nesporně...
Více
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Reálie ze života českých Ukrajinců

V knize Čechy, země zaslíbená ilustruje Petra Hůlová na jednom konkrétním lidském osudu současnou situaci ukrajinské menšiny v Čechách. Vypravěčka Olga formou nahodilých a spíš asociativně než chronologicky uspořádaných zápisků rekapituluje dobu, kterou v Čechách strávila, od příjezdu až po současnost. Do jejího vyprávění pronikají lidé, s nimiž se setkala, a jejich příběhy, ale také vzpomínky na minulý život na Ukrajině.
Celá recenze

Magazín OKO

TV Kosmas

Už brzy nový román Petry Hůlové Macocha

 
 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Čechy, země zaslíbená
Autor:
Hůlová, Petra
Nakladatel:
Torst
EAN:
Doporučená prodejní cena:
148 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 228 stran, bez zabezpečení DRM, 0,9 MB ePUB ePUB, 2,2 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2012