Petra Hůlová - Přes matný sklo

Audio
ukázky
00:05:00

00:05:00
Ke stažení Info OKO

Přes matný sklo

Nakladatel: Radioservis 2011
Přes matný sklo

Přes matný sklo

169 Kč
Skladem
169 Kč
Ihned
212 Kč

Anotace

Novela Přes matný sklo je stylizovaný portrét mé vlastní rodiny. Mé já to je hlas vypravěče Ondřeje a i další jsou skuteční. Postava matky to je paní jen o trochu hloupější a smutnější než moje máma, ale vlastně ona. Babička mi o téhle novele napsala dopis, který jsem si ze strachu nikdy pořádně nepřečetla. Je to přece jen tak trochu praní...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Přiznám se, že mě knížka trochu zklamala. Vzal jsem si ji na konci svátečního volna pro zkrácení chvíle a bohužel mě moc nezaujala. Knížka hezky vykresluje postavy a pohled na stejnou věc ze dvou stran, dozvíme se historii jedné rodiny, ale jinak je tak trochu bez děje. Jaký to kontrast s jinou autorčinou knížkou Čechy, země zaslíbené, kterou považuji za perfektní a dějem nabitou.
Po prvni knize Petry Hulove jsem se na 'Pres matny sklo' velice tesil, ale jsem zklamany. Mozna je to stylem slohu, viz popis vyse, ale i tak kniha neni tak poutava jako 'Pamet moji babicce' - podle me je to i letos, stejne jako loni kniha roku. Pres matny sklo je proste jen kniha. Mozna nekoho zaujme prave stylem. Abych nezapomnel. Tri hevzdicky...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Moc matný sklo

Nová kniha Petry Hůlové se – na rozdíl od debutu v roce 2002 – na knižních pultech objevila bez velkého humbuku a mohutné kampaně, snažící se na mladou autorku všemožně upozornit. Buď je to tím, že značka Hůlová se už stala takovým pojmem, který se prodává sám, a nebo v tomto případě není zkrátka nad čím jásat.
Celá recenze

Petra Hůlová: Přes matný sklo

(...) Kniha Přes matný sklo je velmi subtilním a nenásilným literárním textem, novelkou, které chybí konec, jehož ironie trochu zapadá, jako by už nezbyl čas, a začátek vypadá poněkud banálně a může odradit. Matčin monolog nabitý skrytě absurdními momenty, vtipný a trochu provokativní, je ale obstojnou satisfakcí. Celkové vyznění knihy jako textu o nemožnosti či zbytečnosti dorozumění je tématem velmi současným a i zde jsou patrné dvě přednosti, jež lze autorce obtížně upřít: práce s jazykem a schopnost povahokresby.

Hůlové pohled přes matný sklo

(...) Hůlová je ale fascinující pozorovatel. Její postřehy vyvolávají malá déja vu, každý to známe. Je úsporná až básnicky, každá věta sedí na svém místě, i když se derou o překot jedna přes druhou. Máte chuť si podtrhávat. Kdejaký odstavec je minipříběh s pointou, čímž jako by se vynahrazuje absence nějakého závěru knihy jako celku. Snad že je to příběh ze života.

Magazín OKO

TV Kosmas

Už brzy nový román Petry Hůlové Macocha

 
 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Přes matný sklo
Autor:
Hůlová, Petra
Nakladatel:
Radioservis
EAN:
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Interpret:
Kofránková, Hana a Novotný, David
Režie:
Vrzák, Aleš
Popis:
AudioKniha ke stažení, 7 x mp3, délka 3 hod. 13 min., velikost 353,5 MB, česky
Rok vydání:
2011