Ke stažení

Herec

Nakladatel: Druhé město 2012
Ihned
170 Kč

Anotace

Jaký je vztah mezi identitou a hereckým talentem? Čím jsou ve vlastním životě ti, kteří dokáží být kýmkoli? Mikuláš Mazel, hlavní postava nového románu Jiřího Kratochvila, je obdařen „absolutním hereckým talentem“. Přijímá nejrůznější obskurní herecké služby a v pikareskně laděném příběhu se ocitá v nejrozmanitějších prostředích. Postupně však...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Tři romány o tom, jak se do nás vpisují dějiny

(...) Kratochvilovo herecké podobenství o podstatném pohybu života se v závěru didakticky a hodnotově štěpí. Autor cítí potřebu odlišit bytostné proměny člověka, který drží pohromadě silou paměti, od totalitní schizofrenie, jež naopak paměť záměrně likviduje a žádá ztotožnění s ideologií; a také od "pantomimické psychózy" normalizace, kdy lidé na veřejnosti nasazovali masku loajálního herce, aby si doma mohli vychutnat pocit "svobodného" vyjádření. (...) Kratochvilův Herec má ale širší záběr. Je to preludium o autentické a neautentické existenci, které si můžeme přehrávat i v době, kdy hrajeme v maskách, o nichž ani nevíme.

Tikot v mechanickém převleku

(...)Není v současné české próze román, který by na sebe nabral takové ideové závaží a vpletl ho do tak složité struktury vyprávění. V samotné stavbě, tedy v tom, jak jsou jednotlivé komponenty, pilíře, nosníky i samy základy propojeny a vyváženy, jsou však trhliny a disproporce.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Herec
Autor:
Kratochvil, Jiří
Nakladatel:
Druhé město
EAN:
Doporučená prodejní cena:
170 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 312 stran, bez zabezpečení DRM, 1,1 MB ePUB ePUB, 2,4 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2012