Mohsin Hamid - Jak nechutně ...

Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii

Nakladatel: Odeon 2014
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Na příběhu NĚKOHO (hrdinovo jméno neznáme) ukazuje Hamid krutou a drsnou tvář současné Asie – bídu, nemoci a smrt. Na druhé straně vypráví o lásce partnerské i rodičovské. Líčí milování na střeše domu stejně jako nelegální výrobu kopií filmů na DVD. Největší devízou díla je právě styl, připomínající Salmana Rushdieho, v němž mísí tragické s...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Máte nebo nemáte rádi příručky všeho druhu? Tak tahle by se Vám líbit mohla, je totiž jejich parodií. Autor nám zde předkládá život ve třetím světě, a to ve všech svých podobách. Drsnou tvář bídy, nemocí a smrti, ale také tu milou a veselejší část o lásce, rodině a milování.

Zase jedna skvělá Odeonka. Absolutně jsem netušila, co mám od...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Pákistánský smích se slzavýma očima

Českému čtenáři se představuje Mohsin Hamid (1971), rodák z pákistánského Láhauru. Svou třetí prózu pojmenoval s ironií Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii. Ona ironie je velmi důležitá pro celý, nijak rozsáhlý román. Na malé vesnici se žádná velká kariéra udělat nedá, proto se onen Někdo stěhuje do města a hledá správné schůdky vedoucí ke kariéře. (...) Odstup, který si autor zachovává od děje, je osvěžující, protože jinak jde vlastně o smutné čtení. Za všechno se totiž platí, ale tuto část rovnice si musí čtenář – chce-li – doplnit sám. (...) Kritika bere třetí román jako vlastně volné pokračování životního příběhu pákistánského rodáka. I když jde spíš o smích nad možností zbohatnout, viděný slzavýma očima, jisté je, že autor uspěl. Jeho knihy jsou překládány do pětadvaceti jazyků a on sám cestuje mezi New Yorkem, Láhaurem a Londýnem.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii
Autor:
Hamid, Mohsin
Nakladatel:
Odeon
EAN:
9788020715425
ISBN:
978-80-207-1542-5
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Překlad:
Musilová, Markéta
Popis:
1× kniha, vázaná, 159 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,6 cm
Rok vydání:
2014 (1. vydání)